Κυριακή, 5 Απρίλιος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ … ΞΥΡΑΦΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ … ΞΥΡΑΦΙΟΥ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ

Η γρήγορη και ξαφνική αλλαγή του σκηνικού με το Δημοσιοοικονομικό θέμα της χώρας μας, φέρνει τον κόσμο σε δύσκολη θέση. «Μια στο καρφί και μια στο πέταλο» είναι ό,τι χειρότερο για τους πολίτες αυτής της χώρας. Οι συνεχείς εκβιασμοί, η απροκάλυπτη τρομοκρατία και η μέθοδος του «ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω» κάνουν την ζωή καθαρό μαρτύριο. Όλοι περιμένουμε να τελειώσει σύντομα το μαρτύριο της – σταγόνας, αλλά οι νέες απαιτήσεις των Δανειστών ανέτρεψαν τα πάντα. Ζητούν ακόμα και την κατάργηση του ΟΓΑ, ενός οργανισμού που καλύπτει όλον τον πρωτογενή τομέα δηλ. όσους ασχολούνται με την Γεωργία και την Κτηνοτροφία.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες υποχωρήσεις, για άλλους φόρους, για άλλες περικοπές και για άλλη φτώχεια και ανεργία. Ο Λαός με συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπερ του Ευρώ με ποσοστό 79% σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS, θέλει, όμως λύση αμοιβαία αποδεκτή και χωρίς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και φυσικά χωρίς άλλη φοροκαταιγίδα. Οι προτάσεις της Ε.Ε και οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης, οι πυκνές… επικοινωνιακές επαφές και τα χτυπήματα κάτω από την μέση δίνουν και παίρνουν.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Βουλή για το θέμα των διαπραγματεύσεων και όλα δείχνουν πως είμαστε στην κόψη … του ξυραφιού…! Η κυβερνητική πλειοψηφία φαίνεται να ναι παγιωμένη και η στάση της Αντιπολίτευσης διαφοροποιείται. Άλλα κόμματα τονίζουν πως θα στηρίξουν την απόφαση συμφωνίας και άλλα περιμένουν να δουν και να κρίνουν το περιεχόμενο αυτής. Μεγάλο το ενδιαφέρον των Ευρωπαϊκών Μ.Μ.Ε. και το Β.Β.C. της Αγγλίας μετέδιδε την συζήτηση στην Βουλή στην … Αγγλική Γλώσσα.

Φαίνεται μια αισιοδοξία για καλό αποτέλεσμα αλλά αυτό θέλει χρόνο και ο χρόνος για μας είναι και .. χρήμα μιας και έχει στεγνώσει η οικονομία, αφού πληρώνουμε τα δανεικά με τις οικονομίες του Ελληνικού λαού.

Γι’ αυτό θέλει συμφωνία, γι’ αυτό πρέπει να σκέφτονται όλοι τους ότι «όταν σκάβεις τον λάκο για άλλον, μπορεί να πέσεις κι εσύ μέσα…». Τέτοιες καταστάσεις θα ναι καταστροφικές για όλους. Η προσφυγή στις κάλπες δεν λύνει το πρόβλημα και δεν χρειάζεται. Απαιτείται επιμονή, υπομονή και συνεχής προσπάθεια και μια συμφωνία πρέπει να καταγράφει και θέσεις της κυβέρνησης και θέσεις των Δανειστών. Γεγονός είναι πως η βάση για την συζήτηση πρέπει να ναι οι θέσεις της Ελλάδας.

Μια λύση «συμβατή» θα ναι καλή για την Ευρώπη γιατί χτυπάει … κόκκινο η ανησυχία στην κοινωνία, γιατί υποχωρεί η ελπίδα και η αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης είναι πολύ χαμηλή. Χρειάζεται, επομένως, αγώνας και όλα θα πάνε καλά.

Δες επίσης

Η κλεψύδρα του Δημάρχου

Παρ’ότι η ψυχολογία μας –λόγω και του φαινομένου του κορονοιού – παραμένει στο ναδίρ, με ...

Αφήστε μια απάντηση