Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Σταϊκούρας: Θα ανακοινωθούν 100 νέοι ΚΑΔ επιχειρήσεων για στήριξη

Σταϊκούρας: Θα ανακοινωθούν 100 νέοι ΚΑΔ επιχειρήσεων για στήριξη

Σειρά νέων μέτρων στήριξης εξετάζει η κυβέρνηση για επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, τα οποία θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Την αύξηση κατά 100 κωδικούς επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο έκτακτο πρόγραμμα στήριξης ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα της μη δυνατότητας κάλυψης των επιταγών από ορισμένες επιχειρήσεις και θα ανακοινώσει εντός της επόμενης εβδομάδας συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας προσέθεσε ακόμη ότι εξετάζετε και το ζήτημα της υποχρεωτικής κάλυψης του αφορολόγητου με αγορές και κατά πόσο είναι αναγκαίο να υπάρξει μείωση του ποσοστού που ισχύει σήμερα, με δεδομένη την υποχώρηση της καταναλωτικής δαπάνης λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταχθούν οι ακόλουθοι κλάδοι:

– Δραστηριότητες συναφείς με τις αεροπορικές μεταφορές

– Υπαίθριοι πάγκοι και αγορές

– Λιανικό εμπόριο φακών επαφής και γυαλιών

– Πλυντήρια αυτοκινήτων

– Χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων

– Εταιρείες παροχής υπηρεσιών

– Υπηρεσίες φωτορεπόρτερ

Η λίστα διαμορφώθηκε με βάση τα στοιχεία για τον τζίρο που συγκεντρώνει σε καθημερινή βάση το «Παρατηρητήριο Συναλλαγών» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα παράπονα και η βροχή  αιτημάτων από φορείς και παραγωγικές τάξεις που έμειναν εκτός του πρώτο καταλόγου μ ε τις 440.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Για να καλυφθούν οι τρύπες στους ΚΑΔ σχεδιάζεται να συμπεριληφθούν ακόμα και συγκεκριμένοι Αριθμοί Φορολογικού Μητρώου επιχειρήσεων, καθώς δεν είναι λίγες οι εταιρείες που δεν έχουν δηλώσει τον ακριβή ΚΑΔ ή έχουν δευτερεύοντες κωδικούς.

Για παράδειγμα υπάρχουν επιχειρήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα που βρίσκονται στο «κόκκινο» ως προμηθευτές άλλων εταιρειών αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ που ανακοινώθηκαν.

Δες επίσης

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ συνεισφέρει έμπρακτα στην Τ.Κ Βατσουνιάς με δωρεά ύψους 70.000€

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ,έχοντας ως θεμελιώδη αξία την έμπρακτη υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, προσβλέπει ...