Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Σπιτική συνταγή για αφράτο ψωμί στη γάστρα χωρίς ζύμωμα, πιο νόστιμο και από ξυλόφουρνο

Σπιτική συνταγή για αφράτο ψωμί στη γάστρα χωρίς ζύμωμα, πιο νόστιμο και από ξυλόφουρνο

Ψωμί γάστρας – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Ψωμί γάστρας – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
– 4 κουταλιές της σούπας λάδι
– 3 κούπες χλιαρό νερό
– 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
– 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ψωμί γάστρας – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Τα ανακατεύουμε (σ.σ. με ξύλινη κουτάλα) όλα μαζί, τα υλικά μας, σε ένα μεγάλο μπολ.
– Σκεπάζουμε, το μπολ μας, με μεμβράνη.
– Βάζουμε, το μπολ μας, για περίπου 12 ώρες (σ.σ. δηλαδή, περίπου μισή μέρα) στο ψυγείο.
– Βάζουμε την γάστρα μας άδεια στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 250 βαθμούς Κελσίου.
– Έπειτα τοποθετούμε την ζύμη μας μέσα και κλείνουμε τη γάστρα μας, με το καπάκι της.
– Ψήνουμε το περιεχόμενο της γάστρας μας για περίπου 40 λεπτά πάνω κάτω στους 240 βαθμούς Κελσίου.
– Έπειτα, αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας μας και ψήνουμε για αλλά περίπου 15 λεπτά έως ότου να ροδισει από πάνω, το ψωμάκι μας.

* Προσοχή: Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογα και με τον φούρνο).

Δες επίσης

Πώς μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο τα φρούτα χωρίς να πιάσουν μούχλα

Γιατί τα φρούτα μουχλιάζουν τόσο γρήγορα; Η μούχλα ευδοκιμεί όπου υπάρχει νερό και οξυγόνο. Επομένως ο ρυθμός ...