Κυριακή, 26 Μάιος 2019
trikaladay.gr / Κόσμος / Σοβαρά επεισόδια στα Σκόπια για τη συμφωνία [Εικόνες]
Opponents of the deal between Greece and Macedonia on the latter country's new name "North Macedonia" light flares protesting outside the parliament in Skopje, Macedonia, Sunday, June 17, 2018. The preliminary deal signed by the two countries' foreign ministers in the Prespes Lakes area, Greece, launches a long process that will last several months. If successful, it will end a decades-long dispute between neighbors Greece and Macedonia, which will be renamed North Macedonia. (AP Photo/Boris Grdanoski)

Σοβαρά επεισόδια στα Σκόπια για τη συμφωνία [Εικόνες]

Τριγμούς και στην ΠΓΔΜ έχει προκαλέσει η συμφωνία με την Ελλάδα για την ονομασία της γειτονικής χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία»

Τριγμούς και στην ΠΓΔΜ έχει προκαλέσει η συμφωνία με την Ελλάδα για την αλλαγή ονομασίας της γειτονικής χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία».

Χθες, Κυριακή, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στα πλαίσια διαδήλωσης κατά της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών στις Πρέσπες.

Συγκεκριμένα, πάνω από 3.000 εξοργισμένοι υποστηρικτές του εθνικιστικού VMRO-DPMNE πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων πετώντας βεγγαλικά, πέτρες κι άλλα αντικείμενα.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, ενώ 25 διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «δεν δίνουμε το όνομα», ενώ τραγουδούσαν και πατριωτικά τραγούδια.

«Η ΠΓΔΜ είναι το όνομα που γνωρίζουμε και διακρίνουμε από τα άλλα. Είναι ο κώδικας μας. Πιστεύω στις αρχές και στις αξίες και δεν ξεπουλάω αυτές τις αρχές και τις αξίες, διότι θα έρθει η μέρα που θα πρέπει να λογοδοτήσω ενώπιον του νόμου και του λαού», είπε νωρίτερα την Κυριακή σε ομιλία του ο πρόεδρος του VMRO.

Δες επίσης

Βρετανία: Ηπιε κατά λάθος κρασί αξίας 5.100 ευρώ – Μοναδική η αντίδραση του εστιατορίου

Ιδιαίτερα τυχερός στάθηκε ένας πελάτης στο εστιατόριο Hawksmoor στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος απόλαυσε ...