Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2018
trikaladay.gr / Κόσμος / Σοκ: Ο πίνακας που σκανδάλισε τους νεοϋορκέζους

Σοκ: Ο πίνακας που σκανδάλισε τους νεοϋορκέζους

Ένας πίνακας αναστάτωσε τη Νέα Υόρκη οι κάτοικοι της οποίας ζήτησαν με αίτηση στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης να αφαιρέσει το επίμαχο έργο του 1938, με τίτλο Therese Dreaming του Γάλλου ζωγράφου Balthus.

Ο πίνακας δείχνει μια νεαρή γυναίκα που κάθεται σε χαλαρή θέση. Το κορίτσι έχει μια πολύ άνετη πόζα, με το γόνατο λυγισμένο και ακουμπισμένο στην καρέκλα, τα χέρια να κρέμονται χαλαρά πάνω από κεφάλι, που είναι ελαφρά γυρισμένο στο πλάι και τη φούστα να αφήνει σε κοινή θέα το εσώρουχο.

Το έργο σκανδάλισε τους Νεουορκέζους εξαιτίας, όπως λένε, της κατάστασης και του τρέχοντος κλίματος γύρω από το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, και αποφάσισαν να προδφύγουν στη δικαιοσύνη.

http://admin.noz.gr/Uploads/pinakas%200612.jpg

H 30χρονη γυναίκα επιχειρηματίας που ξεκίνησε την αναφορά, Mia Merrill, σχολιάζει μέσα σε αυτήν πως «ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης διατηρούσε αξιοσημείωτο ερωτικό ενδιαφέρον για έφηβα κορίτσια και αυτό το έργο αδιαμφισβήτητα θίγει την σεξουαλικότητα ενός παιδιού».

Και συνεχίζει πως «δεδομένου του κλίματος που επικρατεί αυτήν την στιγμή γύρω από την σεξουαλική παρενόχληση, δίνει ρομαντική διάσταση στην ηδονοβλεψία και την αντικειμενοποίηση ενός παιδιού».

Δες επίσης

Αεροσυνοδοί φωτογραφήθηκαν «εξαντλημένοι» και… απολύθηκαν!

Η Ryanair απέλυσε έξι υπαλλήλους της, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν να κοιμούνται στο πάτωμα, κατηγορώντας τους για στημένη ...