Σάββατο, 15 Αύγουστος 2020
trikaladay.gr / Θεσσαλία / «Σκληρός» κακοποιός με διεθνή δράση, διάλεξε τη Λάρισα για να «χτυπήσει» – Ανθρωποκυνηγητό από σκεπή σε σκεπή

«Σκληρός» κακοποιός με διεθνή δράση, διάλεξε τη Λάρισα για να «χτυπήσει» – Ανθρωποκυνηγητό από σκεπή σε σκεπή

«Σκληρός» κακοποιός με διεθνή δράση, διάλεξε τη Λάρισα για να «χτυπήσει» – Ανθρωποκυνηγητό από σκεπή σε σκεπή
Με πλούσιο βιογραφικό που περιλαμ­βάνει ένταλμα σύλληψή αλλά και… θητεία σε φυλακές τns Ελλάδας και της Ισπανίας συνελήφθη χθες τα ξημερώματα σιη Λάρισα ένας 41xpovos Ρουμάνος διαρρήκτης.

Η σύλληψή του ανέτρεψε τον σχεδίασμά του που – σύμφωνα με όσα ο ίδιο δήλωσε χθες στο Δικαστήριο – τον ήθελε να ταξιδεύει στην Αγγλία, ενδεχομένως με χρήματα που θα έκλεβε από διαρρήξεις σπιτιών στη Λάρισα, αν γίνει πιστευτή η εκδοχή του ταξιδιού.

Ο 41xpovos κάτοικος Αθηνών, άκουσε τη… συμβουλή ομοεθνή του πως πηγαίνοντας στη Λάρισα θα έβρισκε σπίτια για να κάνει κλοπές λόγω των θερινών αδειών. Έτσι επιβιβάστηκε σε λεωφορείο και βρέθηκε στη Λάρισα, πιάνοντας δουλειά χωρίς –ευτυχώς- να καταφέρει και πολλά, αφού συνελήφθη από αστυνομικού$ της ΟΠΚΕ σε κεραμοσκεπή όπου προσπαθούσε να κρυφθεί.

Ο 41xpovos -«σκληρός κακοποιός» σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών- αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. Kαθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί έν­ταλμα σύλληψής για ληστεία ενώ είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, όπου στο παρελθόν -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης σε φυλακές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία.

Παρατηρητικοί Λαρισαίοι ήταν αυτοί που στις 3 χθες τα ξημερώματα ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. ότι από το σπίτι των γειτόνων τους ακούγεται θόρυβος. Ήταν ο 41χρονος που προσπάθησε –αρχικά ανεπιτυχώς- να εισέλθει στο σπίτι σπάζοντας μια κλειδαριά εισόδου κάτι που κατάφερε τελικά στην συνέχεια σπάζοντας ένα παράθυρο της μονοκατοικίας, οι ιδιοκτήτες της οποίας αυτή την περίοδο παραθερίζουν στα παράλια του νομού. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ διαπιστώνοντας τη διάρρηξη άρχισαν να ψάχνουν έναν-έναν τους χώρους της μονοκατοικίας για να διαπιστώσουν πως ο δράστης είχε σπάσει τον φεγγίτη και βγή­κε στη σκεπή.

Πηδώντας από σκεπή σε σκεπή, ο 41xpovos βρέθηκε σε γειτονικό σπίτι, όπου κρύφθηκε σε εσοχή βεράντας. Μόνο που στην προσπάθειά του να ξεφύγει άφηνε πίσω ίου σπασμένα κε­ραμίδια, που πρόδωσαν τα ίχνη του, με τους αστυνομικούς να εντείνουν την έρευνα, θεωρώντας ως δεδομένο ότι ο δράστης δεν πρόλα­βε να διαφύγει από την περιοχή. Έτσι βρέθηκε να έχει «λουφάξει» στην εσοχή μπαλκονιού γει­τονικού σπιτιού, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ενώ από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε πως και παράνομα βρι­σκόταν στην Ελλάδα και αναζητούνταν με βάση ένταλμα σύλληψής για ληστεία.

Χθες το μεσημέρι ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας όπου δήλωσε πως ήρθε στη Λάρισα με λεωφο­ρείο από την Αθήνα. Ομολόγησε τις πράξεις του και ζήτησε συγγνώμη από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, που σημείωσαν στο Δικαστήριο πως βρήκαν το σπίτι τους άνω – κάτω αλλά χωρίς να τους λείπει κάτι, καθώς ο 41χρονος υποχρε­ώθηκε να το εγκαταλείψει όπως – όπως για να διαφύγει της σύλληψής.

Ο λιγομίλητος δράστης, απαντώντας σε ερωτήσεις για το πού ζει και αν εργάζεται, τόνισε απευθυνόμενος στο Δικαστήριο πως σχεδίαζε να φύγει για το Λονδίνο –βγάζοντας ενδεχομένως τα εισιτήρια από τις ..κλοπές της Λάρισας- ενώ σιωπηλός δέχθηκε την ποινή φυλάκισης 2,6 ετών που του επέβαλε το δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι τόσο στο σακίδιο πλάτης όσο και στο σπίτι των Λαρισαίων βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια μιας χρήσης αλλά και μια αυτοσχέδια ολοπρόσωπη κουκούλα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Δες επίσης

Λάρισα: Έκλεψαν μεγάλο χρηματικό ποσό από επιχειρηματία στα παράλια

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε γνωστό επιχειρηματία των παραλίων του νομού, ο οποίος πραγματοποίησε χθες επίσκεψη ...