Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Σε απόγνωση Τρικαλινοί επαγγελματίες «Θηλιά» οι δεσμεύσεις λογαριασμών για οφειλές στο Δημόσιο

Σε απόγνωση Τρικαλινοί επαγγελματίες «Θηλιά» οι δεσμεύσεις λογαριασμών για οφειλές στο Δημόσιο

Τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν έχουν δει αρκετοί Τρικαλινοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες, λόγω χρεών στο Δημόσιο, αφήνοντάς τους «επί ξύλου κρεμάμενους» όσον αφορά στην κάλυψη υποχρεώσεων προς εργαζόμενους και προμηθευτές, αλλά και λειτουργικών εξόδων.
Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια περίπου αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενταθεί
Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ήδη καταρρακωμένη επαγγελματική τους δραστηριότητα, παρά το γεγονός ότι έχουν τη δυνατότητα να έχουν έναν ακατάσχετο λογαριασμό
Δυστυχώς, όπως είπε στη «Νέα Σελίδα» γνωστός Τρικαλινός επαγγελματίας, οι υποχρεώσεις είναι εντελώς αναντιστοιχίες με τα έσοδα που έχουν, καθώς ολοένα και μειώνεται ο τζίρος τους λόγω της οικονομικής δυσπραγίας του καταναλωτικού κοινού.
Εξάλλου, τα έξοδα των επιχειρήσεων σε όλα τα επίπεδα έχουν αυξηθεί, γεγονός που οδηγεί στη συσσώρευση οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης αρκετοί επαγγελματίες χάνουν και τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει αφού δεν μπορούν να τις εξυπηρετήσουν λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Ετσι ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται με υτις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ασφυκτιούν και να μην μπορούν πλέον να «σηκώσουν κεφάλι».
Ηδη στα Τρίκαλα έχουν κλείσει αρκετές επιχειρήσεις και αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αναστείλει τη δραστηριότητα τους, αλλά δυστυχώς τα χρέη συνεχίζουν να τους κυνηγάνε.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο προϊστάμενος της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (τώρα αυτό γίνεται και ηλεκτρονικά) έχει το δικαίωμα, για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση, να λάβει διοικητικά μέτρα, για την είσπραξη της οφειλής είτε αθροιστικά είτε χωριστά κατά την κρίση του. Τα μέτρα που προβλέπονται είναι κατάσχεση ακινήτων είτε κινητών, στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων γενικώς του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου.

Στο μεταξύ την ώρα που Τρικαλινοί επιχειρηματίες εξυπηρετούν κανονικά τις ρυθμίσεις των χρεών τους σε δόσεις, σύντομα καλούνται να καταβάλλουν για την φετινή φορολογία την πρώτη δόση, από τις 6 συνολικά, στα τέλη Ιουλίου.
Ειδικότερα για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 17/7/2017, η πρώτη δόση θα καταβάλλεται μέχρι τις 31/7/2017 και οι υπόλοιπες πέντε μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων μετά την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, με την Α.Υ.Ο. ΠΟΛ 1094/2017, μέχρι τις 17.7.2017, επίκειται η κατάθεση διάταξης με την οποία θα διασφαλίζεται η διατήρηση της καταβολής του φόρου σε 6 δόσεις.
Έτσι και για δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 17.7.2017, η πρώτη δόση θα καταβάλλεται μέχρι τις 31.7.2017 και οι υπόλοιπες πέντε (5) μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε (5) επόμενων μηνών, η οποία δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους.
Πηγή: εφημερίδα «Νέα Σελίδα»/Κώστας Καραποστόλης

Δες επίσης

Κορονοϊός: Ετοιμάζεται νέο πακέτο στήριξης για εργαζομένους – επιχειρήσεις – Τι θα περιλαμβάνει

Εντός Ιουλίου θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το νέο πακέτο στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων προκειμένου να ...

Αφήστε μια απάντηση