Τρίτη, 21 Ιανουάριος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ροζ εκκλησιαστικό σκάνδαλο στη Ν.Υόρκη: Έλληνας ιερέας παραιτήθηκε λόγω ερωτικού βίντεο

Ροζ εκκλησιαστικό σκάνδαλο στη Ν.Υόρκη: Έλληνας ιερέας παραιτήθηκε λόγω ερωτικού βίντεο

Ο πατήρ Γεώργιος Πασσιάς, ιερέας στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος της Νέας Υόρκης αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του μετά την κυκλοφορία βίντεο ερωτικού περιεχομένου, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο ίδιος και η 45 βαφτιστήρα του.

Ο 67χρονος ιερέας, που είναι ήδη παντρεμένος φαίνεται πως δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα κάλλη της 45χρονης διευθύντριας του σχολείου της ενορίας Έθελ Μπουζάλα, με την οποία φαίνεται να διατηρούσε ερωτική σχέση.

Σύμφωνα με την New York Post, ο ιερέας ήταν κάποτε καγκελάριος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στις ΗΠΑ και προϊστάμενος των ιερέων του συγκεκριμένου δόγματος.

Το σκάνδαλο άρχισε να αποκαλύπτεται μετά την ανάληψη της ηγεσίας της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα από τον επίσκοπο Αντώνιο Παρόπουλο τον Σεπτέμβριο, όταν το ζευγάρι του είχε εξομολογηθεί την αλήθεια. Έτσι, ο αρχιερέας είχε αποπέμψει τον πατήρ Γεώργιο από τις 16 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο δεύτερος αποφάσισε να απομακρυνθεί από τη θέση του, όταν τα βίντεο εστάλησαν ανώνυμα στην εφημερίδα New York Post.

Στην ανακοίνωση για την απομάκρυνσή του από την εκκλησία ο ιερέας αναφέρει πως οφείλεται σε λόγους υγείας, τις αμαρτίες και τις αδυναμίες του. «Πρέπει να αποσυρθώ και να ακολουθήσω τον δρόμο της σιωπής, της προσευχής, της νηστείας και της απόλυτης αφοσίωσης στον Κύριό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Παράλληλα, ο ιερέας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Νέα Υόρκη και να μετακομίσει στο σπίτι της κόρης του στο Σικάγο, ενώ η πέτρα του σκανδάλου συνεχίζει να ζει στο Μπρούκλιν με τα τρία ανήλικα παιδιά της.

Όπως όλα δείχνουν, ο ιερέας ήταν αυτός που είχε βαπτίσει την 46χρονη Περουβιανή προκειμένου να παντρευτεί τον Έλληνα σύζυγό της με μαγιό.

Η σχέση φαίνεται να ξεκίνησε το 2006 όταν η Μπουζάλα βρέθηκε στην εκκλησία του πατήρ Γεωργίου αναζητώντας έναν πνευματικό για να την καθοδηγεί και να τη συμβουλεύσει, η σχέση τους άρχισε να αποκαλύπτεται το 2013 όταν επισκέπτες της εκκλησίας τους είδαν σε τρυφερά ενσταντανέ. Ωστόσο, ο πάτερ είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε κάνει λόγο για κακεντρεχείς φήμες. «Ισχυρίζονται ότι έχω ερωτικές σχέσεις μαζί της. Είναι η βαφτιστήρα μου, αυτό μόνο», είχε πει.

Όσον αφορά το επίμαχο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητα ο ανώνυμος αποστολέας ισχυρίζεται ότι βρήκε το υλικό και τις φωτογραφίες στον προσωπικό υπολογιστή του ιερέα στην εκκλησία.

news247.gr/Πηγή: NewYorkPost

Δες επίσης

ΑΣΕΠ: Οι προκηρύξεις που τρέχουν για προσλήψεις σε δήμους και φορείς

Σε εξέλιξη προκηρύξεις του Δημοσίου για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Αναλυτικός οδηγός από το Dikaiologitika News, ...

Αφήστε μια απάντηση