Κυριακή, 22 Σεπτέμβριος 2019
trikaladay.gr / Ελλάδα / Πρωτοφανές: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στον «Ερυθρό Σταυρό»

Πρωτοφανές: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στον «Ερυθρό Σταυρό»

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ένας ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και το θέμα προσπάθησε να αποσιωπήσει ο διοικητής του νοσοκομείου, αφού δεν έκανε τίποτα από όσα έπρεπε στη συνέχεια.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, ο εν λόγω ασθενής έστησε ενέδρα μέσα στο νοσοκομείο στην προϊσταμένη νοσηλεύτρια, άρχισε να την βρίζει χωρίς λόγο και της επιτέθηκε με μαχαίρι, προκαλώντας της βαθιά τραύματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Χειρουργημένος ασθενής στην Αγγειοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός την Παρασκευή 11/1/2019 εξήλθε λαθραία από την κλινική. Την Δευτέρα 14/1/2019 στις 7πμ ο εν λόγω Ασθενής που είχε επιστρέψει στην κλινική έστησε ενέδρα στην Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια του Τμήματος. Όταν άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ και αντίκρισε την Προϊσταμένη και μια άλλη συνάδελφο, βρίζοντας αναίτια επιτέθηκε στη Προϊσταμένη με μαχαίρι, χωρίς να προηγηθεί κάτι. Το χειρουργείο που υπεβλήθη πήγαινε πολύ καλά.

Μαχαίρωσε τη Προϊσταμένη στο μηρό προκαλώντας βαθιά τραύματα. Φώναξαν βοήθεια οι παριστάμενοι και δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής τον αφόπλισαν και κάλεσαν την αστυνομία. Εάν δεν ήταν οι δύο αστυνομικοί θα σκότωνε την Νοσηλεύτρια; Ο Διοικητής απών.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από τους αστυνομικούς – φρουρούς συνέλαβαν τον Ασθενή και δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η συνάδελφος Νοσηλεύτρια νοσηλεύτηκε δύο ημέρες στο Νοσοκομείο Ερυθρός (16.1.2019 εξήλθε) είναι καλά στην υγεία της. Προξενεί εντύπωση η στάση του Διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός. Δεν επισκέφθηκε καν τη συνάδελφο στο θάλαμο του Νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Τέτοια απάθεια και ανευθυνότητα.

Θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από την πλημμελή φύλαξη και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Πολάκη.

iefimerida.gr

Δες επίσης

Νέος κύκλος Κοινωφελούς Εργασίας για τις 30.333 θέσεις στους Δήμους

Την προκήρυξη ενός καινούργιου μεγάλου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, σχεδιασμένο με βάση τις πραγματικές ανάγκες της ...