Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Προσφυγόπουλο έβγαλε μαχαίρι σε παιδιά στη Μάνδρα Λάρισας– Τι ειπώθηκε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

Προσφυγόπουλο έβγαλε μαχαίρι σε παιδιά στη Μάνδρα Λάρισας– Τι ειπώθηκε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

Προσφυγόπουλο έβγαλε μαχαίρι σε παιδιά στη Μάνδρα – Τι ειπώθηκε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο
Το απόγευμα της Δευτέρας συνεχίστηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία διεκόπη την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Στη συνεδρίαση έδωσαν το παρών και γονείς από την κοινότητα της Μάνδρας οι οποίοι με αφορμή περιστατικού το οποίο συνέβη στις 12/10 όπου όπως καταγγέλθηκε προσφυγόπουλο απείλησε με μαχαίρι ανήλικα παιδιά που έπαιζαν σε παιδική χαρά.

Προσφυγόπουλο έβγαλε μαχαίρι σε παιδιά στη Μάνδρα – Τι ειπώθηκε στο σημερινό Δημοτικό ΣυμβούλιοΑναλυτικά στην καταγγελία τους ανέφεραν:

«Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στις 12/10/2019 και ώρα 18.30 μ.μ. σε πάρκο του χωριού μας όπου βρίσκεται παιδική χαρά και παίζανε τα ανήλικα παιδιά μας, προσφυγόπουλο από τον καταυλισμό Κουτσοχέρου έβγαλε μαχαίρι το οποίο επέδειξε στα παιδιά μας και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους προφανώς για να τα εκφοβίσει και να τα αναγκάσει να αποχωρήσουν από το χώρο της παιδικής χαράς.

Το γεγονός καταγγέλθηκε άμεσα στο Α.Τ. Περιφέρειας Θεσσαλίας με ταυτόχρονη κατάθεση μήνυσης από τους γονείς και εν συνεχεία έρευνα του περιστατικού από τα αρμόδια όργανα για τον εντοπισμό του δράστη.

Με·αφορμή το παραπάνω περιστατικό θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έναρξη λειτουργίας του καταυλισμού:

Από τη πρώτη ημέρα έλευσης του περιφέρονται σε θρησκευτικούς χώρους που βρίσκονται στο χωριό μας(Εκκλησίες Αγίου Βασιλείου- Αγίου Βλασίου και Προφήτη Ηλία) προκλητικά και χωρίς ίχνος σεβασμού πετώντας διάφορα αντικείμενα(σακούλες-τενεκεδάκια- πλαστικά μπουκάλια κλπ.) ενώ πολλές φορές κάνουν την ανάγκη τους με αποτέλεσμα πέραν των άλλων να δημιουργούνται εστίες μόλυνσης με απρόβλεπτες συνέπειες.
Τα παραπάνω παρατηρούνται και στους χώρους του σχολείου, στις παιδικές χαρές καθώς και στους χώρους άθλησης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση για τις δραστηριότητες των παιδιών του χωριού
Κρούσματα μικροκλοπών λεηλασιών και εισβολών στις αυλές των σπιτιών
Μετά τη δύση του ήλιου περιφέρονται στις γειτονιές του χωριού με αποτέλεσμα χωρίς τη θέληση τους οι κάτοικοι του χωριού να φοβούνται να κυκλοφορήσουν και τα καταστήματα να φυτοζωούν.
Έχει γίνει πολλές φορές κατάληψη της Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων με συνέπεια τα οχήματα να διέρχονται μέσα από το χωριό και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ατυχήματα-δυστυχήματα.
Ασκείται μπούλινγκ κυρίως σε παιδιά και γυναίκες»
Προσφυγόπουλο έβγαλε μαχαίρι σε παιδιά στη Μάνδρα – Τι ειπώθηκε στο σημερινό Δημοτικό ΣυμβούλιοΕΘΙΑΓΕ

Πλήθος ερωτήσεων δημιουργήθηκαν όταν η συζητήθηκε το θέμα «Αξιοποίηση/αποκατάσταση
εμβληματικών κτιρίων Δημοτικής περιουσίας» της ημερήσιας διάταξης, ενώ εκφράστηκαν και ερωτήσεις για το ΕΘΙΑΓΕ.

Ειδικότερα ο κ. Πετρος Κρίκης έθεσε το ζήτημα των συνθηκών εργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου η οποία στεγάζεται κοντά στα ΚΤΕΛ, όπου δεκάδες υπάλληλοι συνωστίζονται σε μικρό χώρο, απευθύνοντας ερώτηση για τη δυνατότητα δημιουργίας δομής στην έκταση του ΕΘΙΑΓΕ. Οι κ.κ. Γιώργος Σούλτης και Δημήτρης Μαβίδης ανέφεραν πως ήταν ρητή προϋπόθεση για την απόκτηση της έκτασης η αξιοποίησή της μέσα σε 5 χρόνια.

Ο κ. Σούλτης μιλώντας για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών τόνισε πως είχαμε 3 τρίτα βραβεία και 3 επαίνους, ενώ συμπλήρωσε πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν και οι μελέτες. Το ζήτημα του ΕΘΙΑΓΕ αναμένεται να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε επόμενες συνεδριάσεις.

Επιπλέον ο κ. Παναγιώτης Γούλας αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής, όπου ο κ. Μαβίδης τον ενημέρωσε πως η Σχολή δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Λαρισαίων.

Δες επίσης

Κακοκαιρία «Ιανός»: Στην Καρδίτσα θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες, πριν από τη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Καρδίτσα. ...