Δευτέρα, 1 Ιούνιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Πόσο θα κρατήσουν τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και γιατί η 10η Μαΐου είναι η κρίσιμη ημερομηνία

Πόσο θα κρατήσουν τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και γιατί η 10η Μαΐου είναι η κρίσιμη ημερομηνία

Άρση μέτρων κατά του κορονοϊού: Εάν αποτραπεί η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ειδικοί και κυβέρνηση συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως εάν οι υφιστάμενοι περιορισμοί τηρηθούν απαρεγκλίτως από τους πολίτες και αποτραπεί η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, η σταδιακή άρση των μέτρων αποτελεί ρεαλιστικό στόχο, αρχής γενομένης από την περίοδο περί τη 10η Μαΐου.

Άρση μέτρων κατά του κορονοϊού: Η πλήρης και ταυτόχρονη κατάργησή τους μπορεί να αναζωπυρώσει το πρόβλημα

Η άρση των μέτρων θα υλοποιηθεί σταδιακά, όπως σταδιακά έγινε και η επιβολή τους. Θα ακολουθηθεί δηλαδή μοντέλο capital controls, καθώς η πλήρης και ταυτόχρονη κατάργησή τους μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση του προβλήματος.

Σε πρώτη φάση, θα επιτραπεί εκ νέου η κυκλοφορία, στη συνέχεια θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, τα καταστήματα και τα εστιατόρια και τέλος θα ξεκινήσουν ξανά οι αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Άρση μέτρων κατά του κορονοϊού: Ανάγκη για ευλαβική τήρηση των μέτρων αυτοπεριορισμού από όλους τους πολίτες

Παράλληλα, στο άρθρο τονίζεται ότι ο Ηλίας Μόσιαλος και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος απευθύνουν έκκληση για την ανάγκη ευλαβικής τήρησης των μέτρων αυτοπεριορισμού από όλους τους πολίτες.

Μένοντας στο σπίτι 6-8 εβδομάδες, αποτρέποντας έτσι την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, αφήνουμε παράθυρο για σταδιακή αποκλιμάκωση της επιβεβλημένης κοινωνικής απομόνωσης.

Δες επίσης

ΕΟΦ: Αποσύρονται ακατάλληλα αντισηπτικά-Δείτε ποια είναι

ΕΟΦ: Αποσύρονται ακατάλληλα αντισηπτικά… Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο ...