Σάββατο, 29 Φεβρουάριος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / Πλήρης προστασία
happy child with sunglasses and suntan lotion

Πλήρης προστασία

Τα παιδικά αντηλιακά απευθύνονται σε μια ομάδα ανθρώπων με αυξημένες ανάγκες και πολλές ιδιαιτερότητες. Αυτό από μόνο του αρκεί για να καταλάβει κάποιος τη σημασία που πρέπει να δώσει στην επιλογή και την κατάλληλη χρήση ενός τέτοιου προϊόντος.

Οι γονείς που αναζητούν πάντα το καλύτερο για τα παιδιά τους, θέλουν ένα σκεύασμα που να προσφέρει αποτελεσματική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, να μην ερεθίζει την ευαίσθητη επιδερμίδα και να έχει ωραίο άρωμα.

Το λεπτό βρεφικό και παιδικό δέρμα χρειάζεται αυξημένη προστασία και καλό θα ήταν η πρώτη επάλειψη να γίνει νωρίς όταν ακόμη οι ακτίνες του ήλιου δεν είναι τόσο καυτές. Θα πρέπει να τονιστεί πως αν παρουσιαστεί κάποιο ηλιακό έγκαυμα σε παιδική ηλικία, αυτό μένει αποτυπωμένο μέσα στα κύτταρα και μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ άσχημο, αν ακολουθήσει στο μέλλον υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Η χαμηλή ποσότητα της χρωστικής ουσίας (μελανίνης), η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, δυσκολεύει την κατάσταση για τα παιδία μικρής ηλικίας. Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που χρειάζεται μια ιδιαίτερη φροντίδα και η σωστή χρήση ενός κατάλληλου αντηλιακού.

Ο ενδελεχής δερματολογικός και κλινικός έλεγχος ενός τέτοιου προϊόντος είναι σημαντικός. Επιπλέον, θα ήταν καλύτερα να προτιμώνται σκευάσματα με φυσικά συστατικά, χωρίς χημικά αρώματα και parabens. Έτσι, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν διάφορα έλαια (jojoba, ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο κ.ά.) και φυτικά ένζυμα αντί συντηρητικών.

Δες επίσης

Ακούει ή βλέπει κανείς;;;; Με ακούτε;;; ……. ο δάσκαλος, η δασκάλα δεν κάνουν καλά το μάθημα…….!!!

Βλέπετε;;;;…..το παιδί μου το χτυπάει-άνε και θα πάω στον εισαγγελέα……!!! Ιστορίες καθημερινές, όχι σε ένα ...

Αφήστε μια απάντηση