Κυριακή, 29 Νοέμβριος 2020
trikaladay.gr / Διατροφή / Πίτα σουφλέ στο λεπτό, με ζαμπόν και μιξ τυριών που λιώνουν στο στόμα, για όλες τις ώρες της ημέρας

Πίτα σουφλέ στο λεπτό, με ζαμπόν και μιξ τυριών που λιώνουν στο στόμα, για όλες τις ώρες της ημέρας

Η ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ με λιωμένα τυριά είναι μία λαχταριστή και χορταστική συνταγή, για όλες τις ώρες της ημέρας.

Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ: Γρήγορη συνταγή για μικρούς και μεγάλους

Πρόκειται για μία γρήγορη συνταγή, καθώς δεν απαιτείται πολύς χρόνος για την ετοιμασία, ενώ θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

300gr. γραβιέρα τριμμένη
200gr. τυρί φέτα κομμένο σε κύβους
200gr. mix τυριών που λιώνουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυριά της αρεσκείας σας)
300gr. ζαμπόν σε κύβους
5 αυγά
80gr. σιμιγδάλι ψιλό
60gr. βούτυρο φυτικό
500ml. γάλα
αλάτι, πιπέρι, και προαιρετικά τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα για την συνταγή είναι να φτιάξουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά στην κουζίνα ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το φρέσκο γάλα και το αφήνουμε να πάρει βράση.

Όταν το γάλα πάρει βράση, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε έως ότου να πήξει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να λιώσει και το βούτυρο. Αφού και το βούτυρο λιώσει, βγάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα και την αφήνουμε στην άκρη ώστε η κρέμα να κρυώσει. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα αδειάζουμε ένα ένα στο κατσαρολάκι με την κρέμα ανακατεύοντας με τη μαρίζ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Το επόμενο βήμα, είναι να ρίξουμε στην κατσαρόλα το μείγμα των τυριών, την τριμμένη γραβιέρα, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ζαμπόν και την τριμμένη φέτα. Ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα πυρέξ και αφού το λαδώσουμε, αδειάζουμε το περιεχόμενο από τη κατσαρόλα, το ισιώνουμε με τη μαρίζ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε στο πυρέξ στους 180 βαθμούς για 1 ώρα στον αέρα. Πριν βάλουμε το πυρέξ στο φούρνο, για ακόμα καλύτερη γεύση μπορούμε να πασπαλίσουμε το φαγητό με τριμμένο τυρί που λιώνει, π.χ γκούντα ή ένταμ.

Mετά και από το ψήσιμο, αφού βγάλουμε το πυρέξ από το φούρνο, αφήνουμε την πίτα να κρυώσει πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε.

enimerotiko.gr

Δες επίσης

Συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες -Με ροδόνερο

Μετράμε τις μέρες αντίστροφα για τη λήξη του Lockdown, αλλά και ως τα Χριστούγεννα με ...