Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Η πιο νόστιμη συνταγή για το τσουρέκι του Πάσχα από τους μάγειρες του Αγίου Όρους

Η πιο νόστιμη συνταγή για το τσουρέκι του Πάσχα από τους μάγειρες του Αγίου Όρους

Τσουρέκι για το Πάσχα: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Τσουρέκι για το Πάσχα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 6 με 7 ποτήρια αλεύρι
– 6 αυγά
– 1 και 1/3 ποτήρι γάλα
– 2,5 ποτήρια ζάχαρη
– 1 ποτήρι βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
– 1 κουταλιά μαγιά
– Χυμό ενός πορτοκαλιού
– Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
– 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαστίχα Χίου
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
– 1 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
– Νιφάδες αμυγδάλου και Σουσάμι

Τσουρέκι για το Πάσχα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
– Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 με 3 ώρες.
– Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
– Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα και τα ρίχνουμε στη λεκάνη του ζυμώματος.
– Προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και τα 3 μυρωδικά που έχουμε κοπανίσει, το χυμό και το ξύσμα και ζυμώνουμε.
– Συχνά βουτάμε τα χέρια μας στο βούτυρο που έχουμε λιώσει για να ξεκολλά η ζύμη και να βγει γυαλιστερή.
– Αφού ζυμώσουμε καλά τη ζύμη μας, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.
– Αλείφουμε με βούτυρο τα ταψιά μας, ξανά ζυμώνουμε το υλικό και το χωρίζουμε σε 2 – 3 ίσα μέρη, τα οποία και πλάθουμε σε πλεξούδες.
– Με λίγο κρόκο αυγού που έχουμε διαλύσει σε νερό, αλείφουμε τα τσουρέκια και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και νιφάδες αμυγδάλου.
– Αφού φουσκώσουν ξανά σε ζεστή γωνιά και σκεπασμένα, τα ψήνουμε μέχρι να σκουρήνουν στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Αν στο τρύπημα του τσουρεκιού με το μαχαίρι , το μαχαίρι βγάνει στεγνό , τα τσουρέκια είναι έτοιμα.

Δες επίσης

Πώς μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο τα φρούτα χωρίς να πιάσουν μούχλα

Γιατί τα φρούτα μουχλιάζουν τόσο γρήγορα; Η μούχλα ευδοκιμεί όπου υπάρχει νερό και οξυγόνο. Επομένως ο ρυθμός ...