Δευτέρα, 1 Ιούνιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Περιπολίες από τα Δασαρχεία Τρικάλων για εντοπισμό λαθροϋλοτόμων

Περιπολίες από τα Δασαρχεία Τρικάλων για εντοπισμό λαθροϋλοτόμων

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο των λαθροοτομιών και της διακίνησης παράνομα υλοτομημένης ξυλείας κυρίως καυσόξυλων που λόγω της οικονομικής συγκυρίας τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί, οι Δασικές Υπηρεσίες του Ν. Τρικάλων(Δ/νση Δασών – Δασαρχεία) υλοποιούν και φέτος ‘’Ειδικό Πρόγραμμα’’ πρόληψης λαθροϋλοτομιών, στα πλαίσια εφαρμογής σχετικών Διαταγών της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Γενικής Δ/νσης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας.

Για την επιτυχία του εν λόγω προγράμματος τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν, εφαρμόζουν πρόγραμμα επιφυλακής κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες όλες τις εργάσιμες ημέρες αλλά και Σάββατα- Κυριακές & εξαιρέσιμες καθώς και πρόγραμμα περιπολιών καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου,με συνεχείς παρουσίες, αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα σημεία τέλεσης των λαθροϋλοτομιών αλλά και διακίνησης των παράνομων δασικών προϊόντων.

Το όλο πρόγραμμα θα υποστηρίζεται, θα ελέγχετε και θα συντονίζεται από τη Δ/νση Δασών Τρικάλων, με τη συγκρότηση συνεργείων επιφυλακής και περιπόλων όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι για τους παραβάτες λαθροϋλοτόμους και διακινητές δασικών προϊόντων θα εφαρμοστούν αυστηρά οι εκ του Νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τέλος κάνουμε γνωστό για ακόμη μία φορά όπως όσοι εκ των κατοίκων που διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Ν. Τρικάλων έχουν ανάγκες προμήθειας καυσόξυλων για τη θέρμανση τους και δεν ικανοποιούνται οι ατομικές ανάγκες από Δημόσια ή Δημοτικά δάση της περιοχής των σε εφαρμογή εγκεκριμένων Διαχειριστικών Μελετών, τους παρέχεται η δυνατότητα να ικανοποιηθούν με διάφορους τρόπους, όπως από υπολείμματα υλοτομιών, ξερά και κατακείμενα δέντρα, δέντρα από αγρούς κ.τ.λ αρκεί να απευθύνονται στις κατά τόπους δασικές αρχές του Ν. Τρικάλων και να μην ενεργούν από μόνοι τους .

Στην προσπάθεια μας αυτή θέλουμε αρωγούς όλους τους πολίτες γιατί η προστασία των Δασών και των Δασικών οικοσυστημάτων γενικά, αποτελούν Δημόσιο αγαθό και περιουσία όλων μας και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε.

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Δ/νση Δασών – 24310 63463
Δασαρχείο Τρικάλων – 24310 63481 & 1591 Ο
Δασαρχείο Καλαμπάκας – 24320 22415 Προϊστάμενος της Δ/νσης
Δασών Τρικάλων

Χρήστος Αλ. Κουτσονάσιος

Δασολόγος με Α’ βαθμό

Δες επίσης

Παπαστεργίου: H Αυτοδιοίκηση στο πλευρό των σχολικών κοινοτήτων για το άνοιγμα Δημοτικών – Νηπιαγωγείων

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου με τη συμμετοχή της Υπουργού ...