Πέμπτη, 2 Απρίλιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι: Κοινή επιτροπή διαλόγου

ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι: Κοινή επιτροπή διαλόγου

Την συγκρότηση Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου, ώστε να διαμορφωθεί κοινό πολιτικό πλαίσιο για την συμπόρευση των δυνάμεων του μεσαίου χώρου, αποφάσισαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι οποίοι συναντήθηκαν μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής του Ποταμιού.

Η κοινή Επιτροπή θα αποτελείται από 25 περίπου μέλη, μεταξύ των οποίων πολιτικά στελέχη όλων των κομμάτων και συλλογικοτήτων που ενδιαφέρονται, καθώς και από μεμονωμένα πρόσωπα με κοινωνική δράση και αναφορά και σε δύο μήνες, θα έχει καταλήξει στο πλαίσιο θέσεων για την περαιτέρω συμπόρευση και συνεργασία.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μεταρρυθμιστικό ρεύμα, το οποίο θα αποτελέσει τον τρίτο πολιτικό φορέα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφεραν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, η Ένωση Κεντρώων και ο ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος ακολουθεί συντηρητική πολιτική- δεν εντάσσονται στις προοδευτικές δυνάμεις και κατ’ επέκτασιν στο σχετικό διάλογο.

«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Το θέμα είναι να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας, όχι να να ενώσουμε μηχανισμούς. Συμφωνήσαμε στην ίδρυση Επιτροπής που δεν θα έχει κανένα κόμμα πλειοψηφία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο διάλογος αυτός θα είναι τεράστιος. Η επιτροπή θα ξεπερνά τα κόμματα μας», πρόσθεσε, καλώντας τις προοδευτικές δυνάμεις να συστρατευθούν μαζί τους.

«Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα. Από τη μεριά μας, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες, που θα απαντήσει στις αγωνίες του Ελληνικού Λαού και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Τόσο ο επικεφαλής του Ποταμιού όσο και η πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, διέψευσαν ότι ασκούνται πιέσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
nooz.gr

Δες επίσης

Κορονοϊός: 50 νεκροί στην Ελλάδα – 101 νέα κρούσματα – 1.415 στο σύνολο

 Η ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ...

Αφήστε μια απάντηση