Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Παράτυπες υιοθεσίες Ελλήνων στις ΗΠΑ: Όνειρο ζωής η μάνα που δεν γνώρισαν

Παράτυπες υιοθεσίες Ελλήνων στις ΗΠΑ: Όνειρο ζωής η μάνα που δεν γνώρισαν

Στις 18 Απριλίου του 1959, ημέρα Κυριακή και μόλις μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, ένα κοριτσάκι έξι ημέρων αφηνόταν στο Δημοτικό Ορφανοτροφείο Πατρών. Θα καταγραφόταν στα μητρώα του με τον αριθμό 11056. Φορούσε στο χέρι ένα βραχιολάκι από κόκκινη και λευκή κλωστή και στο πόδι μια λευκή κορδέλα, ενώ το συνόδευε ένα τρυφερό σημείωμα: «Σας παρακαλώ να καταγραφεί στο ίδρυμα με αυτά τα αναγνωριστικά σημάδια. Το παιδί θα ζητηθεί. Είναι αβάπτιστο, κοριτσάκι, έξι ημερών. Η μητέρα».

Το παιδί δεν πρόλαβε να ζητηθεί. Υιοθετήθηκε λίγο αργότερα από την αμερικανική οικογένεια Rind έχοντας βαπτιστεί Ελπίδα και έχοντας λάβει το επώνυμο Ελευθεριάδου. Σήμερα είναι η Shari Rind Beque. Ενα από τα εκατοντάδες ελληνόπουλα που αναζητούν τις βιολογικές τους οικογένειες καθώς εστάλησαν για υιοθεσία στην Αμερική με σκανδαλώδεις διαδικασίες την περίοδο 1945-1960.

Πλέον, οι υιοθετημένοι Ελληνες έχουν συστήσει έναν οργανισμό με έδρα το Τενεσί, τον The Eftychia Project (https://www.facebook.com/TheEftychiaProject), μέσω του οποίου επιχειρούν να υπερβούν σκοπέλους ανυπέρβλητους επί δεκαετίες, τα ελλιπή πιστοποιητικά, τα ψευδή στοιχεία, την άρνηση συνεργασίας από πλευράς των ιδρυμάτων, τα εμπόδια της απόστασης, της γλώσσας και του χρόνου ώστε να ανακαλύψουν τις ρίζες τους στην Ελλάδα.

 

Πηγή: tanea.gr

Δες επίσης

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων – Ποιοι δικαιούνται voucher

Αρχίζουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 5 Αυγούστου οι ηλεκτρονικές ...