Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
trikaladay.gr / Άρθρα / Πανελλαδικό ενδιαφέρον προκαλείται για την ημερίδα για τον Άρη

Πανελλαδικό ενδιαφέρον προκαλείται για την ημερίδα για τον Άρη

Ειδικοί επιστήμονες και δάσκαλοι απ’ τα πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και εντόπιοι ιστορικοί-ερευνητές πρόκειται να καταθέσουν τις απόψεις τους στην Επιστημονική-Ιστορική Ημερίδα που θα γίνει στα Τρίκαλα στις 16 Ιούνη, ακριβώς 70 χρόνια μετά τον θάνατο του θρυλικού πρωτοκαπετάνιου. Επίσης θ’ ακουστούν αφηγήσεις από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα.

Μεταξύ των ομιλητών της ημερίδας θα είναι και η Ολυμπία Σελέκου, Διευθύντρια Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και εντεταλμένη διδασκαλίας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και μέλος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών «Δημήτρης Μπάτσης», η οποία αφού πρώτα έδωσε τα «συγχαρητήρια» στην πρωτοβουλία μας για τη διοργάνωση της ημερίδας για τον Άρη, «με βαθειά ιστορική συνείδηση και ανείπωτη συγκίνηση» είπε ναι στην πρόσκλησή μας και δήλωσε πως «θα ετοιμασθώ πλήρως για τη συμμετοχή μου στην Ημερίδα».

Ταυτόχρονα η κ. Σελέκου μας γνωστοποίησε τον τρόπο που σκέφτεται να προσεγγίσει το θέμα: «Ο Λόγος της Λαμίας και η έννοια του αντιστασιακού πνεύματος του ειρηνικού και οπλισμένου Λαού από το ’21, στην Αντίσταση και μέχρι τη σημερινή ανανοηματοδότηση. Ο Λαός στην αντίληψη και πρακτική του Άρη».

Μεταξύ των εισηγητών στην Ημερίδα θα είναι ο Μίμης Οικονόμου, ερευνητής της τοπικής ιστορίας και ο Κώστας Μιχαλάκης, ιστορικός.

Καταβάλλονται προσπάθειες από τους διοργανωτές ώστε η Ημερίδα για τον Άρη ν’ αποκτήσει πανελλαδικό ενδιαφέρον.

Την επομένη, δηλαδή στις 17 Ιούνη, ως γνωστόν, θα γίνει παλλαϊκή συγκέντρωση με τη συμμετοχή κι άλλων κινήσεων ή φορέων στο σημείο του φανοστάτη όπου κρεμάστηκαν τα κομμένα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλλα.

Στη σημερινή εποχή των μνημονίων, της εξαθλίωσης του λαού και την υποταγή του στους ξένους και ντόπιους δυνάστες, τα μηνύματα του Άρη για παρατεταμένο αγώνα «μέχρι να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του» είναι επίκαιρα όσο ποτέ!

Κάθε καλόπιστος, κάθε καλοπροαίρετος, κάθε δημοκράτης, κάθε πατριώτης μπορεί και πρέπει να συμπορευθεί στην κοινωνική κινηματική προσπάθειά μας για την αποκατάσταση της ιστορίας μας.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΝΙΚΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ!

Η Συντονιστική Επιτροπή

Δες επίσης

Το κόλπο με το πορτοκάλι στον φούρνο της κουζίνας που λίγοι γνωρίζουν

Δείτε τι θα συμβεί αν βάλετε μέσα μία φλούδα.  Καθαρίζετε το πορτοκάλι και η πρώτη ...

Αφήστε μια απάντηση