Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. – Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

Μετά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, που καταποντίστηκαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και βγήκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και στήθηκε μια κυβέρνηση Σωτηρίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Η πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση, η μεγάλη ανεργία, η μετανάστευση των νέων επιστημόνων της χώρας μας και η φτώχεια έφτιαξαν το νέο κυβερνητικό σχήμα με κορυφαίους τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο. Δύο πολιτικοί καθαροί, χωρίς καμία σχέση με την προηγούμενη Διαφθορά και Διαπλοκή και παρά τις αντίθετες πολιτικές τους ιδεολογίες, τους ένωνε ένα μεγάλο καθήκον δηλ. η σωτηρία της πατρίδας.
Ο δρόμος της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν πολύ δύσβατος και ναρκοθετημένος από την προηγούμενη Συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, οι οποίοι από την αρχή μιλούσαν, χωρίς ντροπή, για «πολιτική παρένθεση» περιμένοντας φυσικά να πέσει η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και να ‘ρθουν ξανά στην εξουσία τα πολιτικά απολιθώματα, που κατέστρεψαν την Ελλάδα με τις κάκιστες πολιτικές που ακολούθησαν σχεδόν τέσσερες δεκαετίες.
Από τις εκλογές πέρασαν σχεδόν εκατό ημέρες και καθημερινά δίνεται… μάχη για να βρεθεί κάποια λύση με τους Δανειστές, για τους οποίους οι TIMES γράφανε την προηγούμενη εβδομάδα ότι «θέλουν να αγοράσουν την Ελλάδα Τζάμπα…». Έτσι δικαιολογείται και ο καθημερινός… βομβαρδισμός με απειλές, με πιέσεις, με κλείσιμο της… στρόφιγγας, με GREXIT και με καταστροφή.
Δεν θέλουν, όμως, τόσο ο Σόϊμπλε όσο και η Μέρκελ να αποδειχθούν οι …. Μοιραίοι Πολιτικοί, που για δικά τους οικονομικά οφέλη έσπρωξαν την Ελλάδα στα βράχια. Εκείνα που φοβούνται και δεν μας… αποκεφάλισαν ακόμη είναι η γεωστρατηγική θέση της χώρας μας, το μεγάλο ενδιαφέρον της Ρωσίας και της Κίνας για επενδύσεις και κυρίως φοβούνται ότι ένα GREXIT θα ‘ναι η καταστροφή του Ευρώ και η αρχή του τέλους για την Ε.Ε. Επι πλέον δε και η μεγάλη πίεση των Η.Π.Α. για εξεύρεση λύσης. Λύση αμοιβαία αποδεκτή πρέπει να βρεθεί και όσο πιο γρήγορα βρεθεί τόσο το καλύτερο. Η κοινωνία μας δεν αντέχει άλλο αυτόν τον ψυχρό και απάνθρωπο πόλεμο των Δανειστών και των τοκογλύφων.
Το ότι βρέθηκε συμφωνία σε τέσσερα θέματα δηλ. για ΦΠΑ, κόκκινα Δάνεια, φορολογική Διοίκηση και Ιδιωτικοποιήσεις είναι θετικά. Παρόλα αυτά παραμένουν ανοιχτά τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό, με βάση τα όσα δήλωσαν κυβερνητικοί παράγοντες.
Πάντως γεγονός είναι πως ο κόσμος τα χει χαμένα, πως χάθηκε η ψυχολογία, πως η αγορά έχει, στερέψει, πως κανένας δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει αύριο και πως δεν αντέχουν άλλο οι πολίτες την ανεργία, την φτώχεια, την φοροκαταιγίδα, τον βομβαρδισμό… από τα Μ.Μ.Ε. και από τα αφεντικά της πολιτικής, οικονομικής και οικογενειακής Ελίτ.
Ούτε εκλογές θέλει ο λαός, ούτε δημοψήφισμα αφού η Εκλογική εντολή είναι νωπή. Θέλει να ακούσει για συμφωνία, που δεν θα κόβει μισθούς και συντάξεις και που θα υπόσχεται ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και μάλιστα αυτό να γίνει γρήγορα.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του…!

Δες επίσης

ΣΚΗΝΙΚΟ…ΣΗΨΗΣ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D. Παλι στο ιδιο θεατρο θεατές οι Έλληνες ...

Αφήστε μια απάντηση