Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Ορκίστηκαν σήμερα τα 174 πρωτάκια της ΣΜΥ Τρικάλων ΦΩΤΟ

Ορκίστηκαν σήμερα τα 174 πρωτάκια της ΣΜΥ Τρικάλων ΦΩΤΟ

Παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου κ. Βασίλειου Τελλίδη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Ταφύλλη και του Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγου κ. Ιωάννη Ηλιόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο Στρατόπεδο «ΚΑΒΡΑ-ΚΟΥ» στα Τρίκαλα, η Τελετή Ορκωμοσίας των 174 Πρωτοετών Σπουδαστών Τάξεως 2018.

Στην Τελετή παρέστησαν οι Θρησκευτικές, Στρατιωτικές και Πολιτικές αρχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της πόλης των Τρικάλων καθώς και οι οικογένειες των ορκισθέντων Σπουδαστών. ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ 16 ΟΚΤ 2015

Νέοι Σπουδαστές και Σπουδάστριες,
Πριν από λίγο, με τις ευλογίες της εκκλησίας, κάτω από τη σκέπη της πολεμικής μας σημαίας, με την παρουσία της Στρατιωτικής Ηγεσίας και ενώπιον των εκπροσώπων της Πολιτείας, των τοπικών αρχών, των εκπαιδευτών σας, του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Σχολής, των συγγενών και φίλων σας, δώσατε τον ιερό όρκο του Έλληνα Στρατιώτη. Με τον όρκο αυτό, δεσμεύεστε με τις Ένοπλες Δυνάμεις για να υπηρετήσετε την Πατρίδα μας, σχεδόν δια βίου.
Είχατε την ευχέρεια της επιλογής να φοιτήσετε σε άλλα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να σταδιοδρομήσετε με επιτυχία.
Εσείς όμως επιλέξατε συνειδητά, να καταταχθείτε στη Σχολή και να φορέσετε την τιμημένη στολή του Μόνιμου Υπαξιωματικού.
Η ενσυνείδητη και με ελεύθερη βούληση επιλογή σας και η απόφασή σας να παραμείνετε, σας κατατάσσει στους επίλεκτους νέους που οδηγούνται από το φάρο της συνέπειας και της ενσυνείδητης πειθαρχίας.
Από τη μέρα της κατάταξής σας και μέχρι σήμερα, έχετε πραγματοποιήσει το πρώτο μεγάλο, αλλά και το πιο δύσκολο βήμα.
Από σήμερα πλέον, εισέρχεστε στη μεγάλη Στρατιωτική οικογένεια, στην οικογένεια της προσφοράς αίματος, εθελοθυσίας και δόξας.
Σας περιμένει μακρύς και δύσκολος δρόμος με σπουδές τριών ετών, μέσα σ΄ ένα συνειδητά πειθαρχημένο περιβάλλον, για την απόκτηση ακαδημαϊκών και στρατιωτικών γνώσεων, στρατιωτικής αγωγής και καλλιέργειας των Στρατιωτικών Αρετών, ώστε να γίνεται ικανοί μικροί ηγήτορες.
Πρέπει να επιδείξετε ωριμότητα, επιμονή και υπομονή στην εκπλήρωση των στόχων σας. Στην πορεία, θα διαπιστώσετε ότι έχετε δυνατότητες και όρια που ποτέ δεν είχατε συνειδητοποιήσει.
Σ΄ αυτή την προσπάθεια θα είναι δίπλα σας, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Σχολής, οι καθηγητές σας, οι εκπαιδευτές σας και οι δευτεροετείς Σπουδαστές, οι οποίοι και αποτελούν για εσάς το παράδειγμα προς μίμηση.
Πιστεύω ακράδαντα ότι με τη βοήθεια του Θεού και την δική σας προσπάθεια και επιμέλεια, θα ανταποκριθείτε πλήρως.
Εκμεταλλευτείτε την Ακαδημαϊκή και Στρατιωτική εκπαίδευση που θα σας παρέξει η Σχολή, ώστε να καλλιεργήσετε και να αναπτύξετε την κριτική σας αντίληψη, τη δημιουργική σκέψη και την πειθαρχημένη πρωτοβουλία.
Εκμεταλλευτείτε τις δραστηριότητες της φυσικής αγωγής για να αποκτήσετε και να διατηρήσετε άριστη φυσική κατάσταση, ώστε το σώμα σας να ακολουθεί αγόγγυστα αυτό που επιτάσσει η ψυχή σας.
Επιδείξτε καρτερία στις καθημερινές δυσκολίες, υπηρεσιακές και προσωπικές. Καλλιεργείστε το θάρρος, τη σεμνότητα, την αλληλεγγύη, την τιμή, την αξιοπρέπεια και το υψηλό φρόνημα, σε κάθε έκφανση της ζωής σας.
Πιστέψτε απόλυτα στην αρετή της Πειθαρχίας, καλλιεργώντας πρωτίστως την Ηθική Σκέψη που σημαίνει «κάνω το ορθό ακόμα και όταν δεν με βλέπει κανείς».
Για να μάθετε να διοικείτε ανθρώπους πρέπει πρώτα να μάθετε να διοικείσθε από άλλους.
Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, από την μέχρι τώρα παρουσία σας στην Σχολή, είναι ότι έχετε ξεκινήσει θετικά και έχετε όλα τα εχέγγυα για να είσθε μία άριστη τάξη, γεγονός για το οποίο πρέπει να είσθε υπερήφανοι, εσείς αλλά και οι γονείς σας, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν υπεύθυνοι για την ανατροφή σας και οι οποίοι βέβαια μαζί με εμάς θα είναι δίπλα σας για να σας στηρίξουν και αυτοί στα πρώτα αυτά βήματά σας.
Απευθυνόμενος στους Ελληνοκύπριους Σπουδαστές, προτρέπω πέραν των παραπάνω να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τελειώνοντας τη Σχολή να έχετε υψηλό επίπεδο Στρατιωτικής Αγωγής, στρατιωτικής παιδείας και γνώσεων, ώστε να είστε ικανά και χρήσιμα στελέχη για το καλό της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, που ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο σας έχει μεγάλη ανάγκη, καθόσον πρέπει να γνωρίζετε ότι η δυνατή Εθνική Φρουρά είναι μέσο εθνικής κυριαρχίας και πυλώνας ασφαλείας. Δυνατή Εθνική φρουρά, σημαίνει ψυχικά δυνατά και εκπαιδευμένα στελέχη.
Σπουδαστές και Σπουδάστριες,
Όλοι πρέπει να αποδεχθείτε την άποψη ότι, ο Στρατός δεν αποτελεί «επάγγελμα» αλλά «τρόπο ζωής», σκληρό, δύσκολο, επίπονο, απαιτητικό και χρειάζεται να είσθε αποδοτικοί και αποτελεσματικοί για την πατρίδα, με απόλυτη αφοσίωση στο καθήκον.
Σήμερα, όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ σας καμαρώνουμε και ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι και παλαιότεροι συνάδελφοι και σας υποδεχόμαστε με αγάπη και χαρά στην στρατιωτική οικογένεια.
Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι σας θα γίνετε καλύτεροι από τους προκατόχους σας και θα αντιπροσωπεύσετε επάξια τη Σχολή αργότερα, ως Στελέχη των Ε.Δ.
Αγαπητοί γονείς των νέων Σπουδαστών,
Τα παιδιά σας πήραν μια δύσκολη απόφαση και εσείς τα στηρίξατε σε αυτήν. Σας συγχαίρουμε γι΄ αυτό. Επιτρέψτε μου να σας προτρέψω να δείξετε πλέον υπομονή και εμπιστοσύνη στη Σχολή, καθώς στηριζόμενη στις αρχές που εσείς ήδη έχετε δώσει στα παιδιά σας, με αγάπη αλλά και με αυστηρότητα θα τα καθοδηγεί στην πορεία που αποφάσισαν να ακολουθήσουν.
Σπουδαστές και Σπουδάστριες, έχοντας δώσει τον ιερό όρκο , ως απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων Εφήβων, οι οποίοι υπόσχονταν ότι «δεν θα ντροπιάσουν τα όπλα τα ιερά», σας καλώ να αναφωνήσετε

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω ο Στρατός

Ζήτω η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Ταξίαρχος Γεώργιος Λιάκος Διοικητής

Δες επίσης

Εφυγε από τη ζωή Τρικαλινός σε ηλικία 102 ετών

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών ο Κωνσταντίνος Ζαφειριάδης. Η κηδεία του θα ...

Αφήστε μια απάντηση