Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ από τα Τρίκαλα

Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ από τα Τρίκαλα

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο πραγματοποίησε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς στα Τρίκαλα.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον αγροτικό τομέα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Art Gallery στο σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στο Ριζαριό.

Ο Αντ. Σαμαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της στο θέμα της διαπραγμάτευσης, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι «Βρίσκεται σε ένα μόνιμο παραλήρημα κατά πάντων. Είναι μία εκκολαπτόμενη τύραννος σε ρόλο αυτοκράτειρας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησής του αναγνωρίζοντας και τα λάθη που έγιναν.

Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “η πρόταση για τη μεγάλη εθνική συνεννόηση ισχύει για όλους τους άλλους. Για όσους πιστεύουν ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να την αφήσει κανείς στα χέρια ασχέτων και ανεύθυνων”.

“Δεν πρόκειται να τους αφήσουν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας να μας βγάλουν από την Ευρώπη και το ευρώ”, συνέχισε ο κ.Σαμαράς, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η φθορά της κυβέρνησης θα επιταχύνεται με γεωμετρική πρόοδο μέχρι την απώλεια της εξουσίας, σημειώνοντας ότι “Από το ‘πρώτη φορά αριστερά’ χρειάστηκαν μόνο πέντε μήνες για να φτάσουν στην αριστερά του τίποτε και θα χρειαστεί λίγες ημέρες ή βδομάδες για να φτάσουν στο ‘ποτέ πια αριστερά’”.

“Το χειρότερο είναι ότι απειλούν με ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους, πράγμα που θα ήταν ολέθριο για το λαό. Οι άνθρωποι παίζουν τη χώρα στα ζάρια και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε. Για αυτό προτείναμε τη μεγάλη εθνική συνεννόηση, δε μας απάντησαν καν. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να σωθεί η Ελλάδα αλλά θα πρέπει να αλλάξει η πολιτική τους. Δε μπορούν να θυσιάζουν τις μεταρρυθμίσεις για να φτιάξουν νέο δικό τους μεγάλο κομματικό κράτος” σημείωσε ο κ.Σαμαράς.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι “Μπορούμε να αποφύγουμε τη φοροκαταιγίδα που φέρνουν αν κάνουμε στροφή σε μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και κόψουμε δαπάνες δημοσίου που φέρνουν φτώχεια και εξάρτηση από δανειστές”.

Στη συνδιάσκεψη παραβρέθηκαν βουλευτές και πρώην βουλευτές από τη Θεσσαλία, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο κ. Σαμαράς θα διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο Αμαλία και αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τον δήμαρχο Καλαμπάκας Χρ. Σινάνη στο Δημαρχείο

Δες επίσης

Εφυγε από τη ζωή Τρικαλινός συνταξιούχος μηχανικός

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Απόστολος Σωτ. Φασούλας. Η κηδεία του ...

Αφήστε μια απάντηση