Τρίτη, 26 Μάιος 2020
trikaladay.gr / Κόσμος / Ο Τραμπ προχωρά το «τείχος του Μεξικού»: Τα πρωτότυπα κομμάτια στήθηκαν στα σύνορα

Ο Τραμπ προχωρά το «τείχος του Μεξικού»: Τα πρωτότυπα κομμάτια στήθηκαν στα σύνορα

Εννιά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε να εκπληρώνει μία από τις βασικές δεσμεύσεις της προεκλογικής του καμπάνιας, την ανέγερση του τείχους που θα χωρίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το Μεξικό. Τα πρώτα κομμάτια του φράχτη με τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοδοξεί να ανακόψει τη μετανάστευση από τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, τοποθετήθηκαν στα σύνορα, ανοίγοντας εκ νέου τη σχετική συζήτηση.

Τα συνεργεία έστησαν τα πρώτα οκτώ κομμάτια, τα οποία έχουν ύψος εννέα μέτρων και αποτελούν το μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία, προκειμένου να καλυφθεί η απόσταση των συνόρων από την Καλιφόρνια έως και το Τέξας.

Πρόκειται για οκτώ διαφορετικά πρωτότυπα, ένα εκ των οποίων θα επιλεγεί για να κλείσει το πέρασμα από το Μεξικό στην αμερικανική επικράτεια. Το κόστος του μεγαλόπνοου σχεδίου έχει υπολογιστεί στα 21,6 δισ. δολάρια και έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων πολιτικών προστριβών, ακόμη και εντός του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Αυτή τη στιγμή, είναι περιφραγμένα 1.052 χιλιόμετρα από 3.058 χιλιόμετρα των συνόρων που «συνδέουν» τις ΗΠΑ με το Μεξικό, ενώ υπάρχει και μία δεύτερη περίφραξη, η οποία, ωστόσο, έχει παραβιαστεί από χιλιάδες Μεξικανούς που αναζητούν μία καλύτερη τύχη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

protothema

Δες επίσης

Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Μετά την πανδημία, νέο προσφυγικό κύμα στην Ελλάδα

Συνεχίζει την επιθετική ρητορική της η Τουρκία με νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών «Μετά ...