Σάββατο, 4 Απρίλιος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Του πρωτοπρεσβύτερου Αθανασίου Πολ. Τύμπα, Θεολόγου-Μουσικού

Τα τελευταία γεγονότα με την συμπεριφορά των Ευρωπαίων απέναντι στους πρόσφυγες, δείχνουν ότι η Ευρώπη παραλογίζεται. Λειτουργεί με μια «λογική» που μόνο στόχο έχει το οικονομικό συμφέρον. Καταργεί συνθήκες που η ίδια ψήφισε διότι θίγονται τα συμφέροντα των τραπεζών της. Παραβλέπει παρανομίες των αυτοκινητοβιομηχανιών της χάριν του κέρδους και σε βάρος της οικολογίας.
Από την άλλη είναι αυστηρή με τις υποχρεώσεις των Ελλήνων και όχι με τις δικές της μέσα στην ιστορία. Τα λάθη δεν τα πληρώνουν με τον ίδιο τρόπο οι ισχυροί και οι αδύναμοι.
Δυστυχώς ο Πάπας κατάφερε να κάνει μισητό τον Χριστό στους Ευρωπαίους και ο Λούθηρος ερμήνευσε λανθασμένα την διδασκαλία του Ευαγγελίου. Τι μέλλον έχουμε εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες στην καρδιά του Καθολικισμού και του Προτεσταντισμού;
Ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς λέγει: «Οι Ευρωπαίοι πήραν λανθασμένο δρόμο μακριά από τον Χριστό. Σκοτώνονται παλεύοντας για ψωμί και πάντα είναι πεινασμένοι. Παρανόησαν, αρπάζουν αυτό που δεν τους ανήκει και πάλι δεν τους είναι αρκετό». Και προς τους αδελφούς του Σέρβους φωνάζει: «Γιατί η πατρίδα μας Σερβία καταστράφηκε; Καταστράφηκε επειδή απομακρύνθηκε από τους Πατέρες μας και ακολούθησε τους άθεους και αιρετικούς Ευρωπαίους». Μήπως πάθουμε κι εμείς οι Έλληνες το ίδιο; Ας προσέξουμε ποιο δρόμο θα πάρουμε στη συνέχεια.

Δες επίσης

Η μεγαλύτερη έρευνα για το ελαιόλαδο γίνεται στο Β. Αιγαίο

Γράφει η Χαρά Ζήκα Μια έρευνα πρωτοφανούς έκτασης και σημασίας, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί ...

Αφήστε μια απάντηση