Σάββατο, 6 Ιούνιος 2020
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Ο Λαρισαίος που άφησε την πόλη για το χωριό και σήμερα φιγουράρει στα ράφια σούπερ μάρκετ όλου του κόσμου!

Ο Λαρισαίος που άφησε την πόλη για το χωριό και σήμερα φιγουράρει στα ράφια σούπερ μάρκετ όλου του κόσμου!

Η ιστορία του Γιώργου Αποστολίδη που με τη σύζυγό του εγκατέλειψαν τη Λάρισα επενδύοντας στον αγροτικό τομέα σε ένα χωριό των Φαρσάλων
Ο Γιώργος Αποστολίδης είναι ένας νέος αγρότης που έζησε τη ζωή του στη Λάρισα μέχρι και πριν τρία χρόνια. Τότε, μαζί με τη γυναίκα του, τη Νάντια και την κόρη τους, πήραν τη γενναία απόφαση να επιστρέψουν στο χωριό και να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα.

Η επένδυση έγινε μάλιστα μέσα στα χρόνια της κρίσης. Με τη στήριξη του προγράμματος Leader, αρκετή τόλμη και πολύ περισσότερη διάθεση για δουλειά, ο Γιώργος δημιούργησε διαλογητήριο οσπρίων στο χωριό Άγιος Κωνσταντίνος του δήμου Φαρσάλων, περίπου 35 χιλιόμετρα από τη Λάρισα.

Ο Λαρισαίος που άφησε την πόλη για το χωριό και σήμερα φιγουράρει στα ράφια σούπερ μάρκετ όλου του κόσμου!

Η οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησε με δειλά βήματα και παραγωγή μόλις 500 κιλών ρεβιθιών, για να φθάσει σήμερα να διαχειρίζεται περισσότερους από 200 τόνους ενός εξαιρετικά ποιοτικού προϊόντος, σε συνεργασία με την εταιρεία Agrifarm. Μάλιστα, με υπερηφάνεια ο Γιώργος βλέπει το πρόσωπό του να βρίσκεται στη συσκευασία προϊόντων που παράγει και που ταξιδεύει στα ράφια των σούπερ μάρκετ όλου του κόσμου! Από το Μανχάταν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μέχρι τον Καναδά!

Για το ζευγάρι των νέων αγροτών έκανε πρόσφατα αφιέρωμα ο Ευτύχης Μπλέτσας με το «Happy Vlog», ταξιδεύοντας σε Στερεά και Θεσσαλία και συνομιλώντας με αγρότες.

onlarissa

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή:

Δες επίσης

Λαρισαίος ο οδηγός που σκοτώθηκε στο τροχαίο στην Πιερία – Ήταν πατέρας 4 ανήλικων παιδιών (φωτο)

Ο 44χρονος Μπάμπης Χριστοδούλου από τη Γιάννουλη Λάρισας (με καταγωγή από τα Γεφύρια Καρδίτσας) είναι ...