Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2021
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ο Καμμένος καταγγέλλει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίραζε χρήματα στα ΜΜΕ

Ο Καμμένος καταγγέλλει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίραζε χρήματα στα ΜΜΕ

Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε την πλήρη λίστα με ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών και ιδιοκτητών ΜΜΕ που μοιράστηκαν περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένες καμπάνιες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Τον Πρόεδρο του ΚΕΕΠΛΝΟ, προτίθεται να καλέσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να αναζητήσει περισσότερα στοιχεία, μετά την καταγγελία που έκανε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τις Typologies, το Πειθαρχικό είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικό για τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί και όπως φαίνεται χρειάζεται να τύχουν αναλυτικής και διεξοδικής έρευνας.

Νωρίτερα ο κ. Καμμένος κατέθεσε στοιχεία στην ΕΣΗΕΑ, υποστηρίζοντας ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ διέθεσε 28 εκατομμύρια ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, σε δημοσιογράφους, εκδότες και ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ στη λίστα υπάρχουν 37 δημοσιογράφοι και περισσότερα από 150 μισθολόγια.

«Την ίδια στιγμή, κατά τύχη οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια μέσα κάνανε επιθέσεις ή παρήγαγαν κυβερνητικό έργο», δήλωσε ο Π. Καμμένος, βγαίνοντας από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ

O υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο NEWS 247 για την πρωτοβουλία του κ. Καμμένου, δήλωσε:

«O πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος σε ομιλία του πρόσφατα στη Βουλή είχε υποσχεθεί ότι θα καταθέσει στον εισαγγελέα την λίστα ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σήμερα εκτός από την εισαγγελία την κατέθεσε και στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ερευνήσει ποιοι πράγματι δικαιούντο να έχουν αυτή τη διαφημιστική δαπάνη ή την έπαιρναν χαρισματικά για να στηρίζουν κυβερνητικές προπαγάνδες.

Είναι σαφές ότι δεν μπορούν όλοι να είναι στο ίδιο καλάθι και πόσο μάλλον όταν κάποιοι έχουν αποδείξει ότι ασκούν με συνέπεια τη δημοσιογραφική τους δεοντολογία και όταν κάποιοι άλλοι κατηγορούνται ακόμη και από κοινή γνώμη ότι μετέχουν σε πολιτικά παιχνίδια. ΕΣΗΕΑ και δικαιοσύνη θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο»

news247

Δες επίσης

Πήγαν για παράνομο σκι, τραυματίστηκαν από χιονοστιβάδα και η αστυνομία τους έριξε από 300€ πρόστιμα

Σκι στη Βασιλίτσα: Πρόκειται για μία υπόθεση, η οποία έχει να κάνει με ένα περίεργο ...

Αφήστε μια απάντηση