Δευτέρα, 1 Ιούνιος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / Ο Κ. Σκρέκας για τις προτεραιότητες της Ν.Δ.

Ο Κ. Σκρέκας για τις προτεραιότητες της Ν.Δ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, με σκοπό τη γνωριμία των μελών και την παρουσίαση της οργανωτικής δομής του Τομέα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος. Βασικό χαρακτηριστικό αποτέλεσε η αυξημένη συμμετοχή των μελών του Τομέα (παρουσία 90 μελών), καθώς και το ενδιαφέρον και η προθυμία για ενεργό δράση και συνεισφορά στο επόμενο διάστημα.
Ο αρμόδιος Τομεάρχης κ. Κώστας Σκρέκας, Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός, στην τοποθέτησή του, χαρακτήρισε το τρίπτυχο περιβάλλον – οικονομία – κοινωνία πυλώνες του Τομέα, καθώς κεντρική ιδέα αποτελεί η «ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον». Σύμφωνα με τον Τομεάρχη κ. Κώστα Σκρέκα, η δουλειά στο επόμενο διάστημα θα εστιαστεί σε τρεις άξονες: «παρακολούθηση Κυβερνητικής δραστηριότητας, παραγωγή αντιπολιτευτικής επιχειρηματολογίας, συνεισφορά στη Γραμματεία του Προγράμματος με προτάσεις». Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε τις δέκα θεματικές υποομάδες εργασίας – Ενέργεια & ΑΠΕ, Χωροταξία & Αστικό Περιβάλλον, Διαχείριση Υδατικών Πόρων, Διαχείριση Απορριμμάτων & Αποβλήτων, Περιβαλλοντικές (και λοιπές) Αδειοδοτήσεις, Δασική Πολιτική & Ποιότητα Εδάφους, Φύση & Βιοποικιλότητα, Ατμοσφαιρική Ρύπανση, Κλιματική Αλλαγή, Ευρωπαϊκά Προγράμματα & Πρωτοβουλίες – και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να επιλέξουν σε ποιες επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν ώστε να παραχθεί έργο υψηλών προδιαγραφών.

Η 1η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Συντονίστριας της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου κας ΄Ολγας Κεφαλογιάννη, του πρώην Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Μπασιάκου, καθώς και του Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ κ. Γιώργου Στεργίου, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης.

Δες επίσης

Το μέλι το κεντρί και οι καρέκλες

Ο συγγραφέας του Τομ Σώγιερ Μάρκ Τουαίν έλεγε «Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν ...

Αφήστε μια απάντηση