Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018
trikaladay.gr / Κόσμος / Ο Ερντογάν «κλείνει» και φέτος την Παναγία Σουμελά
Πανηγυρικά τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Θεία Λειτουργία για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Ο Ερντογάν «κλείνει» και φέτος την Παναγία Σουμελά

Όσοι πίστευαν ότι με τη νίκη του στις εκλογές ο Ερντογάν θα έκανε στροφή και θα απέφευγε τις προκλήσεις και τις μονομερείς ενέργειες, έκαναν λάθος.

Έπειτα από την φανερή πλέον σύνδεση της απελευθέρωσης των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, η Άγκυρα προχωρά σε μια ακόμη κίνηση που δείχνει ότι δεν επιθυμεί εξομάλυνση των σχέσεων με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι δεν θα διεξαχθεί φέτος η ιερή λειτουργία στην ιστορική μονή Παναγία Σουμελά που γίνεται τον Δεκαπενταύγουστο.

Η Άγκυρα επικαλείται εργασίες που γίνονται εδώ και μια τριετία στο μοναστήρι, σύμβολο του Ποντιακού ελληνισμού προκειμένου να μη χορηγήσει άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2015 δεν έχει τελεστεί η λειτουργία εξαιτίας των έργων αποκατάστασης που γίνονται, ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει πως φέτος θα ήταν όλα έτοιμα και θα μπορούσαν οι Πόντιοι χριστιανοί να επισκεφτούν τη μονή. Τονίζεται, ακόμη, ότι η λειτουργία γίνεται κανονικά στο προαύλιο αλλά όχι στον ιστορικό ναό.
in.gr

Δες επίσης

Έγινε διάσημος για τις πιο άχρηστες… εφευρέσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας Κινέζος έγινε διάσημος μετά από μερικές Live μεταδόσεις στις οποίες παρουσίαζε τις… άχρηστες εφευρέσεις του. ...