Πέμπτη, 2 Απρίλιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Ντροπή: Εκτοξεύτηκαν οι τιμές στις μάσκες στα Φαρμακεία λόγω κορονοϊού. Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων

Ντροπή: Εκτοξεύτηκαν οι τιμές στις μάσκες στα Φαρμακεία λόγω κορονοϊού. Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων

Απαράδεκτο είναι ο επιεικής χαρακτηρισμός γι αυτό που συμβαίνει με τις μάσκες στα Φαρμακεία λόγω κορονοϊού.
Οι μάσκεε που κόστιζαν 5 με 10 ευρώ ξαφνικά φτάσαν τα 50 ευρώ! Προφανώς κάποιοι εκμεταλλεύονται την αυξημένη ζήτηση και αισχροκερδούν σε βάρος των πολιτών, ενώ η πολιτεία φαίνεται να αδιαφορεί.
Για το θέμα εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων.
Ακολουθεί η ανακοίνωση: Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων τονίζει ότι οι φαρμακοποιοί δεν φέρνουν καμία ευθύνη για τις αυξημένες τιμές που παρουσιάζονται στην αγορά σε απαραίτητα είδη λόγω του κορονοϊού , όπως μάσκες και αντισηπτικά.ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μάσκες που αγοράζαμε με 5 εως 10 ευρώ, πλέον τις προμηθευομαστε στην τιμή των 50 ευρώ και άνω. Τα φαρμακεία είναι ο τελευταίος κρίκος στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι τυχόν ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Είναι καθήκον των ελεγκτικων αρχών να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους στην αγορά. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.
Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες :
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονίσουμε ότι το πρώτο και σημαντικότερο μέτρο πρόληψης είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής .

Δες επίσης

Ευχαριστήρια επιστολή του Αστυνομικού Διευθυντή Τρικάλων προς τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ .Μιχαλάκη