Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2019
trikaladay.gr / Ελλάδα / Νομοσχέδιο για την κάνναβη φέρνει o ΣΥΡΙΖΑ
ÂÏÕËÇ ÏÍÏÌÁÓÔÉÊÇ ØÇÖÏÖÏÑÉÁ ÃÉÁ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Νομοσχέδιο για την κάνναβη φέρνει o ΣΥΡΙΖΑ

Η ένταση που υποβόσκει εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου μια ημέρα μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, και την εκ νέου διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ, προκαλεί παρεξηγήσεις αλλά και την ανάγκη διευκρινήσεων από κυβερνητικούς βουλευτές.

Αφορμή υπήρξε συζήτηση στο διάδρομο της Βουλής μεταξύ του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη και κοινοβουλευτικών συντακτών. Ο βουλευτής θεωρώντας ότι ζητήθηκε η θέση του αναφορικά με την αποποινικοποίηση της κάνναβης απάντησε ότι θα καταψηφίσει οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία.

Αργότερα ο ίδιος επανήλθε διευκρινίζοντας: «Επειδή υπήρξε κακοποίηση της αλήθειας και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αναφορικά με απάντησή μου σε άτυπη ερώτηση κοινοβουλευτικών συντακτών στο διάδρομο της Βουλής, σχετικά με τη «χρήση ινδικής κάνναβης στην Ελλάδα», αποκαθιστώ την αλήθεια ως εξής: απήντησα ότι «είμαι αντίθετος» σε αυτό το γενικό ερώτημα που υπονοούσε αποποινικοποίηση προκειμένου να ικανοποιήσει πάθη εξαρτημένων από ουσίες και όχι ότι «είμαι αντίθετος στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς». Στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους δεν θα είχα αντίρρηση εφόσον και η ιατρική κοινότητα συναινούσε ότι συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών».

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια κάνναβης για ιατρικούς λόγους βρίσκεται στην τελική ευθεία και ενδέχεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του έτους ή στις αρχές της νέα χρονιάς.

Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει θεσμοθετηθεί η εισαγωγή προϊόντος κάνναβης για ιατρικούς λόγους, αλλά ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί.

thetoc.gr

Δες επίσης

Πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων από σήμερα

Τετραήμερο πληρωμών για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων και συντάξεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων ξεκινά από ...