Σάββατο, 25 Μάιος 2019
trikaladay.gr / Άρθρα / Το νόμιμο είναι και ηθικό; Παρέμβαση του υποψήφιου δημάρχου Πύλης Θεοδ. Χήρα για απευθείας ανάθεση έργου από την νυν δημοτική αρχή

Το νόμιμο είναι και ηθικό; Παρέμβαση του υποψήφιου δημάρχου Πύλης Θεοδ. Χήρα για απευθείας ανάθεση έργου από την νυν δημοτική αρχή

ΑΡΘΡΟ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ;

Στη Διαύγεια υπάρχει η πράξη με ΑΔΑ: ΨΚ09Ω14-ΔΚΓ που αναρτήθηκε την 6η Μαρτίου 2019 από τον Δήμο Πύλης και αφορά στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ» έναντι του ποσού των 15.576,09€ χωρίς Φ.Π.Α.
Διαβάζοντας την απόφαση της ανάθεσης, διαπιστώνει κανείς πως ο ανάδοχος του έργου είναι συγγενής Α’ βαθμού υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ανήκει στις τάξεις του συνδυασμού του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Πύλης.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο ανάδοχος υπέγραψε την ανάληψη υποχρέωσης του έργου την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 και πέντε μέρες αργότερα, ήτοι την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, ανακοινώθηκε το όνομα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο νυν Δήμαρχος Πύλης!
Σύμφωνα λοιπόν με την δυνατότητα που του δίνει ο νόμος, ο Δήμαρχος είναι εκείνος που αποφασίζει αποκλειστικά, σε ποιον θα γίνει η απευθείας ανάθεση ενός έργου και φέρει και τη σχετική ευθύνη.
Συνεπώς, η εν λόγω ανάθεση είναι προσωπική απόφαση του Δημάρχου Πύλης, ο οποίος οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους δημότες, για ποιον λόγο ανέθεσε το έργο στον συγκεκριμένο άνθρωπο και που αποσκοπεί η ενέργειά του αυτή.
Έπεται και συνέχεια…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΥΛΗΣ ΟΡΑΜΑ»
ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΛΗΣ
ΤΟΝ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΧΗΡΑ

Δες επίσης

«Μαζί για τα Τρίκαλα»: Τριχολογείν και τρίχας αναλέγεσθαι…

Και αφού τη μια μέρα ανακοινώσαμε τα νούμερα και ευφράναμε τις καρδιές μας , σήμερα ...