Σάββατο, 8 Αύγουστος 2020
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Νέα επίθεση Κουρέτα κατά Αγοραστού. «Απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτεί η γύμνια της χαμηλής απορροφητικότητας»

Νέα επίθεση Κουρέτα κατά Αγοραστού. «Απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτεί η γύμνια της χαμηλής απορροφητικότητας»

«Με τερτίπια και λαθροχειρίες προσπαθεί να κρύψει την κατάταξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην προτελευταία μόλις θέση σε απορροφητικότητα σ’ όλη την Ελλάδα ο απερχόμενος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Προσπαθώντας να θολώσει τα νερά, προσθέτει στο ΠΕΠ της Θεσσαλίας έργα των τομεακών προγραμμάτων των Υπουργείων και δράσεις με πανελλήνιο χαρακτήρα, οι οποίες φυσικά αφορούν και την περιφέρεια Θεσσαλίας, έχουν όμως διαφορετικούς φορείς υλοποίησης. Αθροίζει έτσι κάποια νούμερα επιχειρώντας να εξαπατήσει τους πολίτες της Θεσσαλίας για καθαρά προεκλογικούς λόγους. Η πραγματικότητα τον διαψεύδει και μάλιστα σκληρά…

Κουρέτας: Απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτεί η γύμνια της χαμηλής απορροφητικότητας

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του κ. Αγοραστού να παραποιήσει την πραγματικότητα, η αληθινή εικόνα για την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, για όλες τις περιφέρειες, εμφανίζεται στον παρακάτω πίνακα, από τον οποίο προκύπτει ότι η Θεσσαλία βρίσκεται μόλις μία θέση πριν το τέλος.

Η αλήθεια όμως εμφανίζεται ακόμα και στο επίσημο site της περιφέρειας, στον ακόλουθο σύνδεσμο:  http://anaptyxi.gov.gr/el-gr/%CE%9C%CE%95-%CE%9C%CE%99%CE%91-%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%91/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι βρισκόμαστε στην προτελευταία θέση στη χώρα.. Ωστόσο ο κ. Αγοραστός επιχειρεί με  ψέματα να αλλοιώσει την πραγματικότητα. Πως;  Η περιφέρεια Θεσσαλίας  έχει από το δικό της πρόγραμμα 423 εκατ. ευρώ  για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Από το χρήματα αυτά, όπως προκύπτει από τις επίσημες ιστοσελίδες και τα στοιχεία, έχει απορροφήσει μόλις  60 εκατ. Από την άλλη βέβαια, η κυβέρνηση προκηρύσσει από τα υπουργεία ένα πλήθος προγραμμάτων, που αφορούν όμως ολόκληρη τη χώρα, κατά συνέπεια και την Περιφέρεια. Είναι προφανές, ότι τα έργα αυτά δεν τα προκηρύσσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ούτε εντάσσονται στο δικό της πρόγραμμα και φυσικά δεν τα ελέγχει. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Αγοραστός τα αθροίζει σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περισώσει τη θλιβερή εικόνα της αποτελεσματικότητας του.

Δες επίσης

14 συνολικά νέα κρούσματα στη Θεσσαλία και το πρώτο στην Π.Ε Τρικάλων. Η επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας

Συνολικά σε ολόκληρη την Θεσσαλία από 5/8/2020 ώρα 16:00 έως 6/8/2020 ώρα 15:00 είχαν καταγραφεί ...