Δευτέρα, 1 Ιούνιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αναζητούν τις διαρροές στη ψηφοφορία για τον Παπαγγελόπουλο

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αναζητούν τις διαρροές στη ψηφοφορία για τον Παπαγγελόπουλο

Μόνον αρραγές δεν αποδείχθηκε το μέτωπο ΝΔ- ΚΙΝΑΛ στο θέμα της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis, καταδεικνύοντας ότι πρόκειται για φλέγον ζήτημα που εγείρει προβληματισμό και στα κόμματα που πρωτοστάτησαν για της επίτευξή του.

Δεδομένου ότι η ψηφοφορία ήταν μυστική, και παρότι πολλοί ανέμεναν διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά οι 83 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψήφισαν τη συγκρότηση Προανακριτικής, συμπορευόμενοι απολύτως με την κομματική απόφαση.

ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, απείχαν από την ψηφοφορία ενώ από τους 179 παρόντες βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, υπήρξαν 6 απώλειες, καθώς οι θετικές ψήφοι υπέρ της συγκρότησης Προανακριτικής ήταν τελικά 173. Επίσης στην κάλπη βρέθηκαν 4 άκυρα και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Τα σενάρια όπως είναι επόμενο που πυροδοτήθηκαν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δίνουν και παίρνουν: Είναι γαλάζια διαμαρτυρία που έχει να κάνει με βουλευτές που αντιτίθενται στις πιέσεις που άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς για τη συγκρότηση Προανακριτικής ή με κάποιους που δεν επιθυμούν “ποινικοποίηση” της πολιτικής ζωής ή ακόμα και με κάποιους που ίσως αντιδρούν στην κομματική επιλογή για άδεια υπουργικά έδρανα;

Το συμπέρασμα είναι ότι στην περίπτωση που και οι έξι διαρροές στην ψηφοφορία προέρχονταν από τη ΝΔ, η γαλάζια πρόταση για Προκαταρκτική δεν θα περνούσε, εάν δεν την υπερψήφιζε το ΚΙΝΑΛ.

Όσο για τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην Προκαταρκτική, ενώ εν αμφιβόλω τίθεται και η συμμετοχή του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης που αποχώρησαν, το καθένα για τους δικούς του λόγους από τη ψηφοφορία..

nooz

Δες επίσης

Χαρδαλιάς: Ετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο μέσα στο καλοκαίρι

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», αναφέρει ότι «δεν ξέρουμε ...