Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
trikaladay.gr / Κόσμος / Μέιν: Ελληνορθόδοξος ιερέας καταδικάστηκε για παιδεραστία

Μέιν: Ελληνορθόδοξος ιερέας καταδικάστηκε για παιδεραστία

Δώδεκα χρόνια φυλάκισης για Ελληνορθόδοξο ιερέα που είχε συλληφθεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον Ελληνορθόδοξο ιερέα από το Μέιν, ο οποίος είχε συλληφθεί για τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου και της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς του επεβλήθησαν συνολικά 12 χρόνια φυλάκισης.

Ο λόγος για τον ιερέα Αδαμάντιο Μητρόπουλο από το Μέιν, ιερατικό προϊστάμενο της τοπικής Ενορίας του Αγίου Γεωργίου τα τελευταία 13 χρόνια, ο οποίος θα εκτίσει 6,5 χρόνια στις φυλακές, ενώ το υπόλοιπο της ποινής του θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Παράλληλα όμως, το Δικαστήριο έδωσε εντολή για την μόνιμη καταχώρησή του στους καταλόγους των παιδεραστών, κάτι που αποτελεί μια βαρύτατη κοινωνική κύρωση.

Κατά την διάρκεια της απολογίας του, ο Αδαμάντιος Μητρόπουλος αρνήθηκε ότι είχε σεξουαλική συνεύρεση με το 15χρονο – τότε – παπαδοπαίδι την επίμαχη περίοδο (2006-2007), παραδέχθηκε όμως ότι άγγιξε τα γεννητικά του όργανα.

Η υπόθεση του π. Αδαμάντιου, η οποία αποκαλύφθηκε πριν από μερικούς μήνες, είχε προκαλέσει σοκ και κύμα οργής στην ελληνορθόδοξη κοινότητα του Μέιν.

Πηγή: newgreektv.com

Δες επίσης

Αδιανόητο περιστατικό: Ζωντανές χελώνες αντί για μπομπονιέρες έδιναν σε γάμο στην Κύπρο

Ζευγάρι στην Κύπρο είχε την απαράδεκτη ιδέα να δωρίσει στους καλεσμένους του γάμου του αντί ...

Αφήστε μια απάντηση