Τρίτη, 7 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Η Μεγαλοοικονόμου ιδρύει νέο κόμμα και θα ονομάζεται ΛΥΣ.ΙΣΟ.ΛΑ!

Η Μεγαλοοικονόμου ιδρύει νέο κόμμα και θα ονομάζεται ΛΥΣ.ΙΣΟ.ΛΑ!

Την ίδρυση νέου κόμματος ανακοίνωσε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, το οποίο θα ονομάζεται ΛΥΣ.ΙΣΟ.ΛΑ και θα είναι υποψήφια με το πατρικό της όνομα, «Πασχαλίδου».

Το κόμμα θα λέγεται ΛΥΣ.ΙΣΟ.ΛΑ και προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων ΛΥΣιστράτη, ΙΣΟτητα και ΛAμπιτώ: «Η Λυσιστράτη ήταν η Αθηναία δημοκρατική, η Λαμπιτώ ήταν Σπαρτιάτισσα ολιγαρχική και από την Ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Δηλαδή τα ίδια δικαιώματα και οι ίδιες υποχρεώσεις εκ μέρους και των δύο φύλων» εξηγεί η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κόμμα μου δεν θα έχει χρώμα και θα βρίσκεται ανάμεσα στον κεντροδεξιό – κεντροαριστερό χώρο. Αν μπω στη Βουλή θα στηρίξω όποιο κόμμα εκλεγεί, φθάνει να υιοθετεί τα πιστεύω του κόμματός μου. Επίσης στο κόμμα δεν θα κατέβω με το Μεγαλοοικονόμου, που είναι του συζύγου μου το όνομα, αλλά με το πατρικό μου, Πασχαλίδου» δήλωσε στα «Παραπολιτικά».

Παράλληλα, δήλωσε μετανιωμένη για τη συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν τον έχω δει τον Τσίπρα. Όταν κατέθεσα την ανεξαρτητοποίησή μου στον πρόεδρο της Βουλής, ταυτοχρόνως του έστειλα και μια επιστολή όπου του εξηγούσα τους λόγους της αποχώρησής μου από το κόμμα που ήμουν συνεργαζόμενη. Δε τη δημοσιοποίησα πριν γίνουν οι εθνικές εκλογές, αφού δεν τη δημοσιοποίησε ο ίδιος, γιατί δεν ήθελα να θεωρήσουν ότι τους βλάπτω. Θα προτιμούσα να είχα μείνει ανεξάρτητη μέχρι το τέλος, να μην είχα πάει συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζει, λέγοντας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει σωστή δουλειά και έχει πιο πολλή πείρα. Οι άλλοι ήταν άπειροι. Αν είχα μείνει ανεξάρτητη μέχρι το τέλος, όταν προκηρύσσονταν εκλογές, θα είχα πάει στη Νέα Δημοκρατία».

Αναφέρθηκε και στο bullying που δέχτηκε στην πολιτική εξαιτίας της παρορμητικότητάς της: «Μου έκαναν bullying στην πολιτική. Ως άτομο, επειδή είμαι παρορμητικό και δεν έχω πολιτικές καταβολές, αλλά επιχειρηματικές και μου αρέσει να εκφράζομαι όχι με ξύλινο λόγο, αλλά όπως αισθάνομαι, πολλές φορές παρεκτράπηκα. Τώρα το βλέπω, που είμαι ήρεμη και τα τα παιδιά μου ήταν οι μεγαλύτεροι κριτές μου. Αυτό το πλήρωσα και ψυχολογικά. Δεν με στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετάνιωσα που πήγα. Δεν ξαναστέλνω ούτε φωτογραφία μου στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Θεωρώ ότι με εκμεταλλεύτηκαν».
nooz

Δες επίσης

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα χρυσοθήρων – Η εμπλοκή των αστυνομικών – ΒΙΝΤΕΟ

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ανακαλύφθηκε κύκλωμα αστυνομικών και ιδιωτών ...