Σάββατο, 4 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Μεγάλα ζόρια τραβάνε Τρικαλινοί νεοδημοκράτες για την τοποθέτηση Πατέρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Μεγάλα ζόρια τραβάνε Τρικαλινοί νεοδημοκράτες για την τοποθέτηση Πατέρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις στελεχών της Ν.Δ Τρικάλων για την επιλογή διοικητών στα Νοσοκομεία.
Η δυσαρέσκεια γαλάζιων στελεχών εστιάζεται κυρίως στην τοποθέτηση του Κώστα Πατέρα στην διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας.
Προφανως ξεχνούν ότι στη Ν.Δ ουδέποτε υπήρξε μια αξιοκρατική διαδικασία για την επιλογή διοικητών ή προέδρων οργανισμών του Δημοσίου.
Πάντα υπερτερούσαν οι αμιγώς κομματικοί, τα στελέχη και οι υποψήφιοι ή πρώην βουλευτές, οπότε τζάμπα γκρινιάζουν για τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Καποια πράγματα δεν αλλάζουν δυστυχώς γι’ αυτό και η χώρα έφτασε εκεί που έφτασε…
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις τους στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Ακολουθεί δελτίο Τύπου της Λέσχης 97,6 FM με τις δηλώσεις στελεχών της τοπικής Ν.Δ

Μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Κώστας Τσίγκας, που είχε κάνει αίτηση για διοικητής έκανε λόγο για αχαριστία και αναξιοκρατία από την κυβερνώσα παράταξη:

« Υπήρχαν κι άλλοι πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι για διοικητές, δεν περίμενα να επιλεγεί ο κ. Πατέρας. Μπορεί και να είχε το καλύτερο βιογραφικό, δεν αντιλέγω. Ήταν ένας διαγωνισμός μη αξιοκρατικός, μπορούσαν να τοποθετήσουν έτσι όποιον θέλανε. Υπήρχε δέσμευση ότι η ΝΔ θα κυβερνήσει με αξιοκρατία, δεν θα έχει πολιτευτές άνω των 65 ετών και πολλά ακόμα, αλλά βλέπουμε ότι δεν ισχύουν. Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε εδώ η κυβέρνηση με απογοητεύει, ενώ υποσχέθηκε αριστεία και αξιοκρατία, τοποθετεί σε τέτοιες θέσεις συνταξιούχους.»

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων Κώστας Τρέλλης δήλωσε πως δεν ρωτήθηκε η τοπική παράταξη και πως στη συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα την Παρασκευή με κεντρικά στελέχη της Ν.Δ θα μεταφέρει την δυσαρέσκεια που υπάρχει:

« Στην επιλογή των διοικητών δεν ρωτήθηκε ούτε η ΝΟΔΕ ούτε ο πρόεδρος της. Το βάρος της απόφασης πέφτει στην επιτροπή η οποία ήταν αρμόδια για την επιλογή. Κάποιοι αυτή τη στιγμή ‘πυροβολούν’ την ΝΟΔΕ. Εγώ θα ήθελα να πω σε αυτό, είναι καλή η ΝΟΔΕ για την επιτυχία όλων των εκλογών του ’19 και τα φέραμε όλα με επιτυχία εις πέρας, αλλά τώρα για επιλογές που δεν βαραίνουν τη ΝΟΔΕ βγαίνουν και τη χτυπάνε.

Ακόμα και η προκήρυξη δεν ήταν καλή, δεν έθετε κάποιες δικλείδες ασφαλείας. Υπήρχαν πολλά και άξια στελέχη της ΝΔ υποψήφια για τη θέση αυτή, και εγώ θα προτιμούσα να είχε επιλεγεί κάποιος άλλος που είναι πιο κοντά στην οργάνωση. Την Παρασκευή που θα βρίσκομαι στην Αθήνα για την έναρξη του συνεδρίου, θα μεταφέρω στην κεντρική διοίκηση του κόμματος τις αρνητικές αυτές αντιδράσεις και την έντονη δυσαρέσκεια.»

Το σχόλιο του έκανε ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος:

« Θα ήταν μαγκιά να έρθει τρικαλινός διοικητής στα Τρίκαλα. Στα μέρη που υπήρξε ομοφωνία των πολιτικών γραφείων το πετύχανε αυτό, εδώ προφανώς και δεν έγινε. Εμένα και να με πείραξε κάτι, είναι προσωπικό μου θέμα. Θα δεχθούμε τις επιλογές όπως γίναν, αλλού μπαίνουν νέοι αλλού μπαίνουν έμπειροι. Πάντως βλέπω ότι τα…όρια μου για μελλοντική αξιοποίηση επεκτείνονται, μιας και εγώ είμαι τώρα 62 ετών άρα έχω πολλά…περιθώρια ακόμα.»

Ως σεβαστή έκρινε την επιλογή ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης:
« Ως μέλος του κόμματος έχω πει την άποψη μου στα συλλογικά όργανα. Οι επιλογές είναι σεβαστές, τις αποδεχόμαστε και όλοι κρινόμαστε. Δεν μπορούμε ως περιφερειακή ενότητα να κάνουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο.»

Δες επίσης

Δήμαρχος Τρικάλων: Υπερβολή ότι έγινε πάρτι σε μπαρ της πόλης μας. Ενα βράδυ με βροχή έγινε συγχρωτισμός

Μέχρι και σε κλείσιμο μαγαζιών θα προχωρήσει ο Δήμος Τρικκαίων αν παρατηρηθούν ακραία φαινόμενα, σύμφωνα ...