Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Με μικρή συμμετοχή η πορεία ειρήνης στα Τρίκαλα

Με μικρή συμμετοχή η πορεία ειρήνης στα Τρίκαλα

Την καθιερωμένη πορεία ειρήνης πραγματοποίησαν σήμερα οι τρικαλινοί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων.

Αν και η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη οι Τρικαλινοί ξεκίνησαν την πορεία στις 7 μ.μ και μια ώρα περίπου αργότερα κατέληξαν στον πεζόδρομο της Ασκληπιού στο ύψος της πλατείας Ρ. Φεραίου

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων στο πλαίσιο του γιορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ διοργανώνει αύριο Πέμπτη 14 Μάη και ώρα 7 μ.μ. την Πορεία Ειρήνης με αφετηρία την πλατεία Αγίας Μονής.

Όπως ειπώθηκε στην ομιλία «Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, Όχι στις ευρωατλαντικές βάσεις, Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-Ε.Ε»

Η φετινή πορεία ειρήνης συνέπεσε με τα 60χρονα της ΕΕΔΥΕ

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τη ίδρυση της ΕΕΕΔΥΕ: «Oλα αυτά τα χρόνια η ΕΕΔΥΕ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων ενάντια στις επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Μάλι, Ουκρανία. Αντιμετώπισε μαχητικά την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα αποκάλυψε και φώτισε τις πραγματικές αιτίες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Κράτησε στάση σταθερής διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στο δοκιμαζόμενο λαό της Κύπρου, της Παλαιστίνης, στους λαούς της Κούβας, της Βενεζουέλας και σε όλους όσοι αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Σε αντίθεση με άλλες φιλειρηνικές κινήσεις που «εμφανίστηκαν» με την πάροδο του χρόνου και άμεσα ή έμμεσα επιχείρησαν να στρέψουν την πάλη του λαού σε ανώδυνα κανάλια, η ΕΕΔΥΕ στάθηκε όχι μόνο όρθια, αλλά πλάτυνε κιόλας την παρέμβασή της γιατί η γραμμή πάλης της στρεφόταν ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο των λαών και στη μήτρα που γεννά τους πολέμους, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τα στηρίγματά του σε όλα τα επίπεδα».

Δες επίσης

ΖΩΗ ΜΕΤΑ Οι ξεκαρδιστικές ιστορίες του Αρκά σε καλοκαιρινή περιοδεία. Την Δευτέρα 20/7 στα Τρίκαλα

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΩΡΑ 21:15 ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΦΡΟΥΡΙΟ)   Ζωή Μετά Οι ξεκαρδιστικές ...

Αφήστε μια απάντηση