Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2020
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Με ηλεκτρονικό παιχνίδι του… μέλλοντος διακρίθηκαν πανελλαδικά φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας!

Με ηλεκτρονικό παιχνίδι του… μέλλοντος διακρίθηκαν πανελλαδικά φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας!

H ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ «Brogramming» (https://www.imaginecup.com/team/index/94570) αποτελούμενη από τους φοιτητές Νικόλαο Γρίβο, Σταμούλη Ζαμάνη, Σεραφείμ Μακρή και Γιώργο Χατζηιορδάνου, κατέκτησαν την πρώτη θέση με το παιχνίδι «TEMPUS» στον πανελλήνιο φοιτητικό τελικό του διαγωνισμού Imagine Cup που πραγματοποιεί η Microsoft Ελλάς στην κατηγορία Games: http://in2mobile.gr/2015/05/01/microsoft-imagine-cup-2015-winners/.

Σε αυτή την κατηγορία διακρίνονται τα πιο συναρπαστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους και έχουν δημιουργηθεί πάνω σε Windows 8, Windows Phone ή με τη χρήση του Kinect SDK.

Το παιχνίδι Tempus έχει να κάνει με τον χρόνο (Travel, Decide, Build your story!). Η βασική του ιδέα στηρίζεται στην αλλαγή του μέλλοντος με αποφάσεις που παίρνει ο παίκτης στο παρών και στο παρελθόν. Κάθε του απόφαση αλλάζει την δομή του μαγικού κόσμου του παιχνιδιού. Δηλαδή, η κάθε απόφαση δημιουργεί νέα μονοπάτια που τροποποιούν το παρών και το μέλλον. Τελειώνοντας το παιχνίδι, ο κάθε παίκτης θα έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό κόσμο αποκλειστικά δομημένο στις αποφάσεις που πήρε κατά την διάρκεια του.

H ομάδα συνεχίζει την προσπάθειά στα παγκόσμια πλέον ημιτελικά με στόχο την συμμετοχή της στον παγκόσμιο φοιτητικό τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Seattle των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2015. Μέντορας της ομάδας είναι ο Δρ. Ηλίας Σάββας, Αναπληρωτής Καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ.

Επισημαίνεται οτι η προσπάθεια αυτή αποτελεί συνέχεια σε μια σειρά διακρίσεων δεδομένου ότι ήδη ομάδες φοιτητών του Τμήματος έχουν κατ” επανάληψη διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο λαμβάνοντας την 8η θέση στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Microsoft (2014) καθώς και την 2η θέση σε παρόμοιο διαγωνισμό της Blackberry (2013), απόδειξη της υψηλής ποιότητας σπουδών που παρέχεται από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

onlarissa.gr

Δες επίσης

Λάρισα: Θετικοί στον κορωνοϊό στρατιωτικός και ιερέας – Είχαν παρευρεθεί στο γάμο

Ένας ιερέας και ένας 38χρονος στρατιωτικός που υπηρετεί στην 1η Στρατιά βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. ...

Αφήστε μια απάντηση