Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2019
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Λεωνίδας Τσιούμας υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων: Η «Ελληνική Λύση» ήρθε να ενώσει τους Ελληνες

Λεωνίδας Τσιούμας υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων: Η «Ελληνική Λύση» ήρθε να ενώσει τους Ελληνες

Για την εκλογική επιτυχία του νέου κόμματος, «Ελληνική Λύση», μιλά σήμερα στη «Νέα Σελίδα» το στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια των Τρικάλων Λεωνίδας Τσιούμας.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η «Ελληνική Λύση» είναι ένα κόμμα που ενώνει τους έλληνες και πως έχει ένα πλήρες πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση, δίνοντας βαρύτητα στην οργάνωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.
Ο κ. Τσιούμας εκφράζει τη βεβαιότητα νίκης του κόμματός τους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές και μάλιστα με υψηλό ποσοστό και ισχυρή εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η «Ελληνική Λύση» ήταν ένα κόμμα έκπληξη των ευρωεκλογών καθώς πέτυχε να μπει στην ευρωβουλή. Πιστεύετε ότι ο κόσμος πους σας ψήφισε το έκανε για λόγους αντίδρασης ή γιατί πιστεύει στα όσα εσείς πρεσβεύετε;

Αρχικά πριν απαντήσω στο ερώτημα σας νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους 2.907 (3,43%) ψηφοφόρους του νομού Τρικάλων που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις 26η Μαΐου στέλνοντας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στην ευρωβουλή με το εγχώριο σύστημα να παραμιλάει με το μεγάλο ποσοστό (4,18%) που συγκέντρωσε πανελλαδικά.

Βλέποντας τα μετέπειτα εκλογικά αποτελέσματα με τους ψήφους που πήρε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ διαπιστώνουμε ότι πήρε ψηφοφόρους από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, από το πιο δεξιό ως το πιο αριστερό. Τα μεγαλύτερα ποσοστά τα έλαβε από την Ένωση Κεντρώων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και από τη Χρυσή Αυγή. Πλέον με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στον πολιτικό χάρτη τα πράγματα αλλάζουν και το υγιές κομμάτι των ψηφοφόρων να αλλάζει στάση, κάτι που δείχνει ότι το κόμμα αυτό ήρθε για να ενώσει τους Έλληνες κι όχι να τους διχάσει, όπως κάνουν σήμερα τα συστημικά κόμματα. Επομένως μόνο ψήφος διαμαρτυρίας ή αντίδρασης δεν ήταν. Ήταν μία καθαρή, συνειδητή ψήφος εμπιστοσύνης.

Στις 7 Ιουλίου έχουμε εθνικές εκλογές. Το κόμμα σας εκτιμάται ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα όπως αυτό στις ευρωεκλογές;

Οι εθνικές εκλογές ήταν και είναι το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει ο πρόεδρος μας Κυριάκος Βελόπουλος. Οι ευρωεκλογές ήταν μόνο ένα μικρό crash test για να δούμε την απήχηση που έχει στην ελληνική κοινωνία. Το θετικό αποτέλεσμα μόνο τυχαίο δεν ήταν ήρθε μετά από πολύ δουλειά και οργάνωση.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να καταλάβετε πως ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ένα κίνημα – κόμμα που μετράει μόλις τρία χρόνια ζωής, πρώτα φτιάξαμε ένα εξατομικευμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα 295 σελίδων με αιχμή του δόρατος τον πρωτογενή τομέα ώστε η «ατμομηχανή» που λέγεται Ελλάδα να μπορεί να παράγει πλούτο και όχι ελλείμματα. Δεύτερο ο κ. Βελόπουλος έχει γυρίσει την Ελλάδα τρεις φορές από Ορεστιάδα μέχρι Κρήτη ήρθε κοντά στους πολίτες ήθελε να αφουγκραστεί να νοιώσει τα προβλήματα τους γιατί για να σε ψηφίσει κάποιος πρέπει να σε ακούσει να σε δει και μετά να σε εμπιστευτεί.

Επoμένως θεωρώ ότι το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου θα είναι με θετικό πρόσημο και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θα είναι στην επομένη βουλή.

Το ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Λύσης» στην εκλογική περιφέρεια των Τρικάλων είναι έτοιμο; Και τι απαντάτε στης επικρίσεις που δέχεται ο πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος;

Το ψηφοδέλτιο των Τρικάλων όπως έχει δηλώσει εδώ και πολύ καιρό ο συντονιστής και συνυποψήφιος Δημήτρης Σβάνας είναι έτοιμο. Όσον αφορά την επίθεση που δέχεται ο πρόεδρος μας Κυριάκος Βελόπουλος μετά το θετικό αποτέλεσμα με τα λύπης μού διαπιστώνω, ότι είναι καθαρά στην επαγγελματική δραστηριότητα και όχι για τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος μας. Ακούω να τον κατηγορούν για επιστολές και τα προϊόντα που προωθεί και κουβέντα για το πρόγραμμα 295 σελίδων που είναι αναρτημένο στην σελίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Να θυμίσω κι εγώ μερικά πράγματα για να γνωριζόμαστε καλύτερα. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που μπέρδεψε και ανέφερε τη Μυτιλήνη και Λέσβο σαν δυο νησιά. Είναι ο πρωθυπουργός που ανέφερε ως κατόρθωμα την δεκαεπτά ωρών διαπραγμάτευση, ως κατόρθωμα με τα γνωστά αποτελέσματα. Και το χειρότερο όλων με την ευγενική συναίνεση των ΑΝΕΛ μια κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών και η προσωπική του παραδοχή κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου της 80ης ΔΕΘ, ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα αναφερόμενος στο Αιγαίο και στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνηση τους.

Ο κ. Μητσοτάκης από την άλλη που προαλείφεται για αυριανός πρωθυπουργός, είναι αυτός που χαιρετούσε κούκλες στο δρόμο, συνομιλεί με εξωγήινους, είναι αυτός που στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές αρκετά στελέχη στον αγώνα για την προεδρία του κόμματος τον κατηγορούσαν για οικογενειοκρατία και για μίζες από την siemens. Και το χειρότερο όλων για αυτόν στο φόρουμ των Δελφών, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί αλλά θα σεβαστεί την συμφωνία των Πρεσπών.
Κάποιοι ίσως πουν ότι λαϊκίζω, αλλά τους προλαβαίνω και θέτω ένα εύλογο ερώτημα ως προς το εκλογικό σώμα το οποίο είναι το εξής. Τι πολιτικούς αρχηγούς θέλουμε; Αρχηγούς που παράγουν και έχουν κολλήσει ένσημα από τον εργασιακό τους βίο ή αρχηγούς που έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα; Πολιτικούς που αγωνίζονται για την πατρίδα ή πολιτικούς που αγωνίζονται για την καρέκλα; Την απάντηση να την δώσετε στην κάλπη.

Σε ποιο πολιτικό χώρο προσδιορίζεται η «Ελληνική Λύση»;

Με την ερώτηση σας αυτή με ρωτάτε με τρόπο αν είμαστε αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι κ.τ.λ . Σας απαντώ ότι αυτοί οι προσδιορισμοί είναι όροι ξεπερασμένοι και παρωχημένοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα αριστερό και η πολιτική που εφαρμόζει είναι πολιτική δεξιάς. Τι από τα δυο ισχύει τελικά; Για την Ελληνική Λύση τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Θέλουμε όλους τους έλληνες χωρίς ταμπέλες, χωρίς χρώματα ως μια γροθιά γιατί μας ενώνουν πολλά (οικογένεια, η θρησκεία, ιστορία μας κ.π.α). Δεν μας χωρίζει τίποτα… Θα έλεγα ότι είμαστε μια Εθνική Ελλάδος. Άλλωστε στην πολιτική δεν κρίνεσαι ούτε με τις προθέσεις ούτε με του προσδιορισμούς, αλλά με το αποτέλεσμα και αυτό μετράει.

Ποια είναι η θέση σας για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών;

Ναι είμαι υπέρ των συνεργασιών, όπως λέει ο σοφός λαός μας μόνος πας γρήγορα αλλά με παρέα πας πιο μακριά και σίγουρα, αλλά για να συνεργαστείς με κάποιον, πρέπει να δεις τι κοινό σας ενώνει να δεις αν συμπίπτουν οι απόψεις για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός προβλήματος. Αυτές είναι κάποιες λίγες σταθερές ή κανόνες που πρέπει να διέπει μια συνεργασία, διαφορετικά συνεργασία δεν υφίσταται.

Βεβαία στην Ελλάδα έχουμε το ΠΑΣΟΚ να συνεργάζεται με την ΝΔ το ΖΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και να το παρουσιάζουν, να το επικοινωνούν ότι είναι συνεργασίες ειδικού σκοπού, συνεργασίες εθνικής σωτήριας και άλλες που δεν θυμάμαι με κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό. Επομένως με τις υπάρχουσες συνθήκες και συνομιλητές δεν θα υπάρξει καμία συνεργασία γιατί πολύ απλά δεν την πιστεύουν.

Δες επίσης

Χρ. Μπάτζιος: Ο Κ. Πατέρας ήταν στέλεχος της δικτατορίας και φασίστας…

Αναφορά στο πολιτικό παρελθόν του κ. Kώστα Πατέρα έκανε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο ...