Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / Λένα Χαλβατζά: Η Δημοκρατία στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση

Λένα Χαλβατζά: Η Δημοκρατία στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση

Η Δημοκρατία στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση
Της Λένας Χαλβατζά, Υποψηφίας Δημάρχου Φαρκαδόνας
Η Δημοκρατία στηρίζεται σε αξιακούς πυλώνες και εξασφαλίζει τη συνεργασία μεταξύ των πολιτών αλλά και των αιρετών, το σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, την ισότητα και την ισονομία. Το βασικότερο δε αγαθό είναι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Η Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχει εάν δεν εφαρμόζεται πρωτίστως στις τοπικές κοινωνίες. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι η απαρχή και η γένεση της. Η αποχή εγκυμονεί κινδύνους που σχετίζονται με την παραίτηση αλλά κυρίως με την αποδοχή της όποιας κακής κατάστασης και με την παγίωση τακτικών που απαξιώνουν ελευθερίες και δικαιώματα.
Η Συμμετοχή στις Δημοτικές Εκλογές είναι η δύναμη του πολίτη, η φωνή του. Πείτε ΟΧΙ στο κατεστημένο, σε τακτικές που δεν σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Πείτε ΟΧΙ στην ανακύκλωση προσώπων και στο τέλμα που δημιούργησαν στον Τόπο μας.
Συμμετέχω και μετέχω.
Σημαντικό στοίχημα η καθολική συμμετοχή όλων στις προσεχείς εκλογές για την εδραίωση σε κάθε επίπεδο της Δημοκρατίας.
Η συμμετοχή μου στα κοινά, η απόφασή μου να εκτεθώ εκπληρώνει το δικαίωμα και ταυτόχρονα την υποχρέωση μου ως πολίτης, του εκλέγεσθαι, η δική σας συμμετοχή στην ισχυροποίηση της Δημοκρατίας είναι ασκώντας το δικαίωμα του εκλέγειν.
Σταθείτε δίπλα μου σε κάθε σωστό βήμα μου και απέναντί μου σε πιθανό λάθος μου.
#Ο τόπος μας αύριο #

Δες επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-Νατάσα Παπαστάθη: Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έντονη προσπάθεια καλλιτεχνικής και μουσικής ανόδου στην πόλη μας

Οι Τρικαλινοί αγαπούν την μουσική κάτι που αποδεικνύεται τόσο από τη γέννηση πολλών μεγάλων συνθετών ...