Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2020
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Λανθασμένες αντιλήψεις για τα αντηλιακά

Λανθασμένες αντιλήψεις για τα αντηλιακά

Τα αντηλιακά κορρές αποτελούν στην εποχή μας ένα απαραίτητο μέσο προστασίας του δέρματος για μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, κάθε φορά που εκτίθενται στις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας.

Ωστόσο, ακόμα και στην εποχή μας, που όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολη και γρήγορη είναι η πληροφόρηση, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, που εξακολουθούν να έχουν λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με την έκθεση στον ήλιο, αλλά και τη χρήση των αντηλιακών.

«Χρησιμοποιώντας αντηλιακή κρέμα με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας δε θα αποκτήσω χρυσαφένια επιδερμίδα, όση ώρα κι αν εκτεθώ στον ήλιο», είναι μία από τις πιο διαδεδομένες αντιλήψεις, σε μία εποχή που όλο και πιο πολλοί, ειδικά οι γυναίκες, έχουν αναγάγει το μαύρισμα σε νούμερο ένα προτεραιότητα κάθε καλοκαίρι.

Τα προϊόντα με υψηλό SPF δεν εμποδίζουν το μαύρισμα, απλώς πολλαπλασιάζουν την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας στις επιθέσεις της UV ακτινοβολίας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μαυρίζει σταδιακά και ομοιόμορφα, όποιος το χρησιμοποιεί, έχοντας ένα πλεονέκτημα ισχυρότερης άμυνας απέναντι στον καρκίνο του δέρματος.

Άλλη μία λανθασμένη αντίληψη θέλει όσους έχουν σκούρο δέρμα, να κινδυνεύουν λιγότερο από το μελάνωμα. Ωστόσο, ο χρόνος της κυτταρικής αντοχής μιας σκούρας επιδερμίδας χωρίς αντιηλιακό δεν ξεπερνάει τη μισή ώρα, όπως τονίζουν οι επιστήμονες.

Από αυτό το χρονικό σημείο και μετά οι βλάβες είναι ίδιες για κάθε τύπο επιδερμίδας. Αν και τα σκουρόχρωμα δέρματα διατηρούν ισχυρότερη άμυνα κατά των ακτινών UVA, δεν προστατεύονται από τις UVB, που ευθύνονται για τις κυτταρικές αλλοιώσεις.

Δες επίσης

Τουρισμός για Όλους: Ερχεται νέο πρόγραμμα διακοπών για όσους αποκλείστηκαν!

Ετοιμάζεται ένα δεύτερο πρόγραμμα που αφορά σε ταξιδιωτικά γραφεία Από την 1η Αυγούστου  έως και τις ...

Αφήστε μια απάντηση