Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Κύριε Μητσοτάκη εσείς έχετε το μαχαίρι και το πεπόνι για την ολοκλήρωση του Υ/Ε της Μεσοχώρας Τρικάλων

Κύριε Μητσοτάκη εσείς έχετε το μαχαίρι και το πεπόνι για την ολοκλήρωση του Υ/Ε της Μεσοχώρας Τρικάλων

Για μια ακόμα φορά πρωθυπουργός της χώρας αναφέρεται στο πολύπαθο έργο του Υ.Ε της Μεσοχώρας.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε σε δηλώσεις του απαράδεκτη την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου.

Αυτά τα είπαν και άλλοι πολιτικοί στο παρελθόν (πρωθυπουργοί και υπουργοί). Το θέμα είναι αν υπάρχει ή όχι βούληση για την ολοκλήρωση του έργου.

Σ αυτή λοιπόν την περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης αντί να κάνει διαπιστώσεις καλό θα ήταν να παρέμβει για την επιτάχυνση των διαδικασίών ώστε το έργο να τεθεί σε λειτoυργία.

Απαντήσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, σε μια συνέντευξη Τύπου που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη Θεσσαλία, επαναλαμβάνοντας ότι εξετάζεται η δυνατότητα μερικής μεταφοράς νερού 250 εκατ. κ.μ. νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλική πεδιάδα.

Για τον Αχελώο επεσήμανε πως «είναι αδιανόητο να έχουν σπαταληθεί πάνω από 700 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για τα φράγματα της Συκιάς και της Μεσοχώρας και αυτά να κάθονται. Τουλάχιστον η Μεσοχώρα που είναι έτοιμη να λειτουργήσει το υδροηλεκτρικό παρατηρείται απαράδεκτη καθυστέρηση».

Και κατέληξε: «Εξετάζουμε τη δυνατότητα μεταφοράς νερού 250 εκατ. κυβ. μέτρων νερού, αλλά θα πρέπει να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια».

 

Δες επίσης

Διπλές οι ευχές του trikaladay ..για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μεγάλη η σημερινή μέρα για όλους και ειδικά για τους μαθητές που ξεκινούν μια νέα ...