Κυριακή, 15 Σεπτέμβριος 2019
trikaladay.gr / Ελλάδα / Κουκουλοφόροι πέταξαν κόκκινες μπογιές στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Κουκουλοφόροι πέταξαν κόκκινες μπογιές στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Το πρωί της Τρίτης, λίγο μετά τις 10 π.μ., ομάδα αγνώστων εισέβαλε στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους.
Οι έξι συνολικά κουκουλοφόροι πέταξαν μπογιές στον εσωτερικό χώρο της Μητρόπολης και έβαψαν με σπρέι τους τοίχους σε χρώμα κόκκινο. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, απουσίαζε την ώρα που έγινε η επίθεση. Ο χώρος αποκλείστηκε για αρκετή ώρα και η πρόσβαση στους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους επετράπη το απόγευμα.

Σύμφωνα με το thestival.gr το «χτύπημα» διήρκεσε ελάχιστα λεπτά και οι δράστες αποχώρησαν πεζή. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες συλλέγουν στοιχεία για το περιστατικό.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος απέδωσε την επίθεση σε διαφορές του με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, επισήμανε πως ένας εκ των υπαλλήλων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εξαιτίας της μπογιάς που δέχτηκε στο πρόσωπο και στο σώμα του.

Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση της Μητρόπολης να προχωρήσει σε αξιοποίηση του χώρου του ορφανοτροφείου της Τούμπας, γεγονός που θα σημάνει την απομάκρυνση των αντιεξουσιαστών και τη λήξη της κατάληψης. Η επίθεση ενδέχεται να σχετίζεται με την πρόθεση του αυτή αλλά και με τις ομοφοβικές και ξενοφοβικές δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί στο παρελθόν.
Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μετά την επίθεση:

Φωτογραφίες: intime

Δες επίσης

Σοκ: Συνελήφθη 22χρονος που έγραψε με το αίμα του υβριστικά σύμβολα σε τοίχους

Σοκ έχουν προκαλέσει στον Πύργο οι αποκαλύψεις για την υπόθεση με τα υβριστικά σύμβολα, που ...

Αφήστε μια απάντηση