Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2020
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Κορονοϊός: Τι προβλέπεται για εργαζόμενους σε κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες Περιφέρειες

Κορονοϊός: Τι προβλέπεται για εργαζόμενους σε κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες Περιφέρειες

Τροπολογία του υπουργείου Εργασίας ορίζει τα διαφορετικά επίπεδα προστασίας που θα εφαρμόζονται α λα καρτ ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού κάθε Περιφέρειας

Αλα καρτ μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που θα «κουμπώνουν» στο επιδημιολογικό προφίλ της κάθε Περιφέρειας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, περιλαμβάνει νέα τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε στον πτωχευτικό νόμο που ψηφίζεται την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου. Ανάλογα με το επιδημιολογικό επίπεδο και τον χρωματισμό που θα ορίζει ο ΕΟΔΥ για κάθε Περιφέρεια – κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο ή πράσινο – θα εφαρμόζονται και διαφορετικές ταχύτητες μέτρων. Ενισχυμένα μέτρα ισχύουν στις Περιφέρειες που μπαίνουν στο κόκκινο, δηλαδή στο «πολύ υψηλό» επίπεδο κινδύνου και ηπιότερα για τις περιοχές στα επίπεδα «χαμηλό, μέτριο, υψηλό», δηλαδή τα πράσινα, κίτρινα και πορτοκαλί επίπεδα.

Οι «κόκκινες» Περιφέρειες

Ειδικότερα, για τις Περιφέρειες που εντάσσονται στην κατηγορία «πολύ υψηλού» κινδύνου, προβλέπονται τα εξής:

Για όσες επιχειρήσεις τεθούν σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, προβλέπεται υποχρεωτική αναστολή των συμβάσεων εργασίας και δικαίωμα αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους επιχειρήσεων, τουλάχιστον για 14 ημέρες και έως το διάστημα, κατά το οποίο ορίζεται η αναστολή λειτουργίας.

Για επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά, βάσει ΚΑΔ κύρια δραστηριότητας (ή δευτερεύουσας με τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών το 2018), προβλέπεται:

  • δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας, με αναγνώριση δικαιώματος αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ευρώ για 30 ημέρες) σε μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων για όσο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια βρίσκεται σε επιδημιολογικό επίπεδο «πολύ υψηλό» και όχι λιγότερο από 14 ημέρες. Η διαδικασία είναι η συνήθης με τις δηλώσεις στο σύστημα «Εργάνη» ενώ καλύπτονται πλήρως και οι εισφορές του μισθωτού στο ύψος του ονομαστικού του μισθού. Μετά το πέρας της αναστολής, οι εργοδότες υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για ισόχρονο διάστημα με αυτόν της αναστολής.
  • δυνατότητα ένταξης εργαζομένων στον Μηχανισμό «Συν-Εργασία», για όσους εργαζόμενους δεν τεθούν σε αναστολή και
  • υποχρεωτική εφαρμογή συστήματος εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40% των εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν από απόσταση. Η υποχρεωτική τηλεργασίας προαναγγέλλεται στην «Εργάνη» για όσο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια βρίσκεται σε επιδημιολογικό επίπεδο «πολύ υψηλό»

Οι «πορτοκαλί» – «κίτρινες» – «πράσινες» Περιφέρειες

Για τις Περιφερειακές Ενότητες που υπάγονται στις κατηγορίες «Υψηλού», «Μέτριου» και «Χαμηλού» κινδύνου προβλέπεται δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας, για μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων για όσο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια βρίσκεται στο αντίστοιχο επιδημιολογικό επίπεδο βάσει ΚΑΔ. Επίσης προβλέπεται δυνατότητα ένταξης εργαζομένων στον Μηχανισμό «Συν-Εργασία» για όσες συμβάσεις εργασίας δεν τεθούν σε αναστολή.

Τέλος ορίζεται α λα καρτ εφαρμογή της υποχρεωτικής τηλεργασίας με διαβάθμιση του ποσοστού, αναλόγως του επιπέδου επικινδυνότητας της Περιφέρειας.

  • Για τις Περιφέρειες που εντάσσονται στην κατηγορία «υψηλό» (πορτοκαλί) εφαρμόζεται υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40% των εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν από απόσταση.
  • Για τις Περιφέρειες που εντάσσονται στην κατηγορία «μέτριο» (κίτρινο) εφαρμόζεται υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 20%
  • Στις Περιφέρειες που είναι στο «χαμηλό» επίπεδο (πράσινο) δεν υπάρχει υποχρεωτικό ποσοστό τηλεργασίας.

Στους παραβάτες των υποχρεώσεων επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Συν – Εργασία

Με την ίδια τροπολογία ολοκληρώνεται η παράταση του μηχανισμού «Συν-Εργασία», όπως αυτός διαμορφώθηκε, έως το τέλος του έτους. Ειδικότερα παρατείνεται έως 31/12 η επιδότηση από το κράτος κατά 100% του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται.

Δες επίσης

Βραβεύτηκαν τα φυτικά ροφήματα ΚΑΡΠΟΣ Βρώμη και ΚΑΡΠΟΣ Βρώμη – Φουντούκι της ΟΛΥΜΠΟΣ

Δύο νέες σημαντικές διακρίσεις για την καινοτομία των προϊόντων της απέσπασε η ΟΛΥΜΠΟΣ. Τα φετινά ...