Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Κινηματογραφικό εργαστήριο στη Λάρισα από Τρικαλινό σκηνοθέτη

Κινηματογραφικό εργαστήριο στη Λάρισα από Τρικαλινό σκηνοθέτη

Διήμερο Κινηματογραφικό Εργαστήριο στη Λάρισα από τον σκηνοθέτη ΒασίληΛουλέ σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκηκαι την Κοιν.Σ.Επ. «Νόον Έγνω» στις 5&6 Μαΐου 2018, από τις 10:00 έως τις 17:30 (συνολική διάρκεια: 15 ώρες)

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρακαι τηνΚοιν.Σ.Επ. «Νόον Έγνω» διοργανώνουν ένα διήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο με τίτλο «Το ντοκιμαντέρ ως εργαλείο στην Εκπαίδευση – Προσωπική μαρτυρία και ιστορία».

Μετά τις πετυχημένες διοργανώσεις των τελευταίων 5 ετών στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, το εργαστήριο διοργανώνεται και στην Λάρισα, με εισηγητή τον διακεκριμένο σκηνοθέτη. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών του ίδιου, ανάλυση, βιωματικές ασκήσεις και εφαρμογές. Ο Β. Λουλές κατάγεται από τα Τρίκαλα και είναι ο δημιουργός των ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά», «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί», «Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη», της ταινίας μυθοπλασίας «Ένας λαμπερός ήλιος» και άλλων βραβευμένων έργων. Πολύ συχνά ταξιδεύει στην Αμερική και στην Ευρώπη προβάλλοντας τις ταινίες του σε γνωστά Πανεπιστήμια.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, σε απόφοιτους και σε φοιτητές κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών (Ιστορίας, κοινωνικής ανθρωπολογίας, εθνογραφίας, ψυχολογίας, λαογραφίας, κ.ά.), σε σκηνοθέτες και ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου, σε αφηγητές παραμυθιών και ιστοριών καθώς και σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν το σύγχρονο ανθρωποκεντρικόντοκιμαντέρ.

Το ανθρωποκεντρικό ντοκιμαντέρ είναι ίσως το πιο ανερχόμενο είδος κινηματογράφου παγκοσμίως, που δίνει τον λόγο στους αφανείς ήρωες της ζωής, στους απλούς ανθρώπους. Μέσα από τις δικές τους βιωματικές αφηγήσεις φτιάχνονται ταινίες γεμάτες αλήθεια, συναίσθημα και χιούμορ, που συγκινούν, διασκεδάζουν, επιμορφώνουν, ενώ παράλληλα ανιχνεύουν την ανθρώπινη περιπέτεια, την καθημερινότητα, την κοινωνία και την Ιστορία.

Oι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν μεθοδολογικά εργαλεία χρήσιμα στις εκπαιδευτικές, ερευνητικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητές τους ενώ βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι η καλλιέργεια ενός άλλου βλέμματος πάνω στην Ιστορία και στα βιώματα των ανθρώπων που είναι φορείς της.

Τα δίδακτρα συμμετοχής ανέρχονται στο ποσό των 60€ ή 45€ για τους κατόχους φοιτητικής κάρτας ή κάρτας ανεργίας,για τον πλήρη κύκλο των δυο ημερών.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα.
Στο τέλος του σεμιναρίου, θα δοθεί Βεβαίωση παρακολούθησης.

Αναλυτικές πληροφορίες:Βασίλης Λουλές [email protected]
Τελευταία ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής:Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
Διαδικασία συμμετοχής: Οιενδιαφερόμενοι πρέπεινα επικοινωνήσουν με τον Β. Λουλέ προκειμένου να λάβουν την «Αναλυτική Περιγραφή του εργαστηρίου» και τη «Δήλωση Συμμετοχής». Μέχρι την καταληκτική ημερομηνίαθα πρέπει να στείλουν στην ηλεκτρονική του διεύθυνση συμπληρωμένη τη Δήλωση συμμετοχής και να καταβάλουν τα δίδακτρα σε Τραπεζικό λογαριασμό που θα τους δοθεί.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Μαΐου 2018, από τις10:00έως τις17:30στον χώρο της Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα(Γ. Παπανδρέου 2, 41334, Νεάπολη Λάρισας)με τη συνεργασία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) «Νόον Έγνω».

Δες επίσης

Το νέο τραγούδι του τρικαλινού συνθέτη Γιώργου Κοφινά με τίτλο “Περηφάνεια”

Ενα καινούργιο τραγούδι έγραψε ο Τρικαλινός συνθέτης Γιώργος Κοφινάς σε στίχους του Δημήτρη Βαλαή και ...