Κυριακή, 20 Αύγουστος 2017
trikaladay.gr / Κόσμος / Κίνα: Η Ιβάνκα και η σύλληψη ακτιβιστών για… παπούτσια

Κίνα: Η Ιβάνκα και η σύλληψη ακτιβιστών για… παπούτσια

Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των τριών ακτιβιστών εργατικών δικαιωμάτων, που πραγματοποιούσαν έρευνα σε κινεζική εταιρία, η οποία παράγει παπούτσια με την εμπορική ταυτότητα Ιβάνκα Τραμπ.

Σύμφωνα με την ομάδα δράσης (China Labor Watch) που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, ένας ακτιβιστής συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα, ενώ άλλοι δύο αγνοούνται καθώς ερευνούσαν τις συνθήκες παραγωγής σε μονάδες που παράγουν παπούτσια για την κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά κι άλλες εταιρίες από την Δύση.

“Ανησυχούμε για τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες, οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν τους ακτιβιστές Χούα Χαϊφένγκ, Σου Χενγκ και Λι Ζάο, οι οποίοι αγνοούνται και πρέπει να έχουν συλληφθεί,” δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, Αλίσια Έντουάρτς.

“Ζητούμε από την Κίνα να τους απελευθερώσει άμεσα ή σε αντίθετη περίπτωση να τους διασφαλίσει τις συνθήκες μιας δίκαιης δίκης, τις οποίες και δικαιούνται,” πρόσθεσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Δες επίσης

Γιατί οι σκύλοι στην Ινδία γίνονται… μπλε (video)

Θύμα της ρύπανσης πέφτουν τα σκυλιά στην Νάβι Μουμπάι της Ινδίας. Τα ζώα έχουν αρχίσει ...

Αφήστε μια απάντηση