Δευτέρα, 1 Ιούνιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Καιρός: Άστατος στην αρχή της εβδομάδας – Κύμα κακοκαιρίας «απειλεί» το Πάσχα!

Καιρός: Άστατος στην αρχή της εβδομάδας – Κύμα κακοκαιρίας «απειλεί» το Πάσχα!

Μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία για το Πάσχα και το ερώτημα που απασχολεί όλο και περισσότερο τον κόσμο είναι με τι καιρό θα περάσουμε την Μεγάλη εβδομάδα, αλλά κυρίως τι καιρός θα επικρατήσει την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, μιας και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού γιορτάζει αυτές τις ημέρες μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Έτσι, λοιπόν, καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά σε εκείνες τις ημέρες, σταθεροποιούνται περισσότερο τα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα από τα Μετεωρολογικά μοντέλα, με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να δώσουμε μια πρώτη εικόνα με ένα σχετικά ικανοποιητικό ποσοστό επιτυχίας σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν εκείνη την περίοδο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τη νέα εβδομάδα, λοιπόν, περιμένουμε να σχηματιστεί ένα σύστημα κακοκαιρίας στην περιοχή της νότιας Ιταλίας, το οποίο καθώς θα μετατοπιστεί ανατολικότερα θα μας επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ταυτόχρονα οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες φτάνοντας στα πελάγη τα 6 με 7 μποφόρ γεγονός που θα βοηθήσει την θερμοκρασία να παραμείνει σε κανονικές για την εποχή τιμές παρά την μικρή πτώση που αυτή θα παρουσιάσει κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Έτσι θα φτάσουμε μέχρι και την Πέμπτη, όταν και ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας αυτή τη φορά πιο ισχυρό φαίνεται να μας επηρεάζει και πάλι από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας πιο πολλές και πιο ισχυρές βροχές και καταιγίδες φαινόμενα που θα απασχολήσουν το σύνολο της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με ένα μέσο υψόμετρο 1.200 μέτρα και πάνω μιας και ο υδράργυρος θα πέσει από βορρά προς νότο.
Η Μεγάλη Εβδομάδα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο και καθώς το σύστημα αυτό κακοκαιρίας θα απομακρυνθεί ανατολικότερα, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται κι έτσι από την Μεγάλη Δευτέρα και μέχρι περίπου την Μεγάλη Πέμπτη θα είναι γενικά καλός, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο για να προσεγγίσουμε τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Την Μεγάλη Παρασκευή φαίνεται να μας επηρεάζει ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό απο την Ιταλία με συννεφιές και λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια χωρίς όμως κάτι το αξιόλογο ενώ ταυτόχρονα η θερμοκρασία δεν φαίνεται να μεταβάλεται σημαντικά.
Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα αλλά και Δευτέρα του Πάσχα θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη.
newsit

Δες επίσης

Κλειστά τα καταστήματα του Αγίου Πνεύματος στα Τρίκαλα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τους συναδέλφους και τους καταναλωτές, ότι την Δευτέρα 8 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος, τα ...

Αφήστε μια απάντηση