Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Καταγγελία: Απαγόρευσαν σε νεοσύλλεκτο φαντάρο να διαβάσει «Ριζοσπάστη»

Καταγγελία: Απαγόρευσαν σε νεοσύλλεκτο φαντάρο να διαβάσει «Ριζοσπάστη»

Καταγγελία βγαλμένη από… άλλη εποχή έκανε νεοσύλλεκτος φαντάρος που υπηρετεί σε στρατόπεδο της Κω.

Συγκεκριμένα, ο φαντάρος αναφέρει: «Κάποια στελέχη που ήταν παρόντα στον έλεγχο των προσωπικών μου αντικειμένων κατάσχεσαν τον «Ριζοσπάστη» που είχα μαζί μου, με την αρχική δικαιολογία ότι «στο στρατό δεν εκφράζουμε πολιτικές απόψεις».

»Στη διαμαρτυρία μου ότι δεν απαγορεύεται να διαβάζεις εφημερίδα και ότι το πρόβλημα είναι η συγκεκριμένη εφημερίδα, άλλαξαν τροπάρι λέγοντας ότι «απαγορεύονται όλες, ακόμα και οι αθλητικές».

»Όταν είδαν ότι δεν πιάνει κανένα τέτοιο επιχείρημα, άλλωστε δεν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει την κατοχή και ανάγνωση εφημερίδας, μου επέστρεψαν τον «Ριζοσπάστη». Αποτελεί δικαίωμα του φαντάρου να διαβάζει εφημερίδες και βιβλία για να αξιοποιεί πιο δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του»,

Μάλιστα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας, όπου αναφέρουν:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, νεοσύλλεκτος φαντάρος που παρουσιάστηκε στην Κω έφερε στα ατομικά του είδη την εφημερίδα “Ριζοσπάστης”. Στον έλεγχο των ατομικών ειδών, ο υπεύθυνος υπαξιωματικός κατέσχεσε την εφημερίδα, με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν στον ελληνικό στρατό να εκφράζονται πολιτικές απόψεις.

Έπειτα από διαμαρτυρία του νεοσύλλεκτου στρατιώτη, η Διοίκηση έδωσε την απάντηση ότι απαγορεύονται όλες οι εφημερίδες στον στρατό, ακόμη και οι αθλητικές.

Η ανάγνωση εφημερίδας αποτελεί δικαίωμα των στρατευμένων. Είναι πρόκληση εν έτη 2019 να παρεμποδίζεται ή και να απαγορεύεται στην πράξη η ανάγνωση εφημερίδας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει στην πράξη η απαγόρευση να διαβάζουν εφημερίδες εντός των στρατοπέδων οι φαντάροι».
nooz

Δες επίσης

Κοροναϊός : Δυναμική δεύτερου κύματος «βλέπουν» οι ειδικοί – Μία ανάσα από νέα μέτρα η κυβέρνηση

Εντείνεται η ανησυχία για την έκρηξη των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα, με κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους ...