Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2020
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Καρδίτσα: Κραυγή αγωνίας από εγκλωβισμένους κατοίκους -Μας ξέχασαν χωρίς γιατρούς και τρόφιμα

Καρδίτσα: Κραυγή αγωνίας από εγκλωβισμένους κατοίκους -Μας ξέχασαν χωρίς γιατρούς και τρόφιμα

Έχουν περάσει 13 ημέρες από το σαρωτικό πλήγμα του κυκλώνα αλλά στην Καρδίτσα κάτοικοι της Αργιθέας παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Έκκληση στους αρμόδιους για βοήθεια έκανε ο Δημήτρης Γρίβας, εγκλωβισμένος κάτοικος του Λεοντίτου Αργιθέας στην Καρδίτσα. Όπως τόνισε, τόσο ο ίδιος όσο και οι συντοπίτες του είναι αποκλεισμένοι επί 13 ημέρες, από τη στιγμή που τους χτύπησε η κακοκαιρία “Ιανός”.

“Ούτε τρόφιμα, ούτε γιατρό έχουμε”, δήλωσε στο Open ο κ. Γρίβας, ενώ σημείωσε πως το ρεύμα επανήλθε μετά από επτά ημέρες. Επίσης έκανε γνωστό πως δεν υπάρχει συγκοινωνία και πρόσβαση στην κεντρική αρτηρία που είναι το Μουζάκι, ενώ ζήτησε και την παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι.

“Μας λένε ότι δουλεύουν τα μηχανήματα αλλά η κατάσταση είναι απαράδεκτη 13 μέρες μετά την κακοκαιρία. Δεν είχαμε ρεύμα για 7 μέρες, ούτε τηλέφωνα για να επικοινωνήσουμε με κανέναν. Έπρεπε να πετάξουμε όλα τα ευπαθή προϊόντα που καταστράφηκαν” τόνισε μεταξύ άλλων.

Εν τω μεταξύ, η Καρδίτσα εξακολουθεί να μετρά τις πληγές της. Ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, τηλεφωνία και Ιντερνετ.

Τα καταστήματα στη συντριπτική τους πλειονότητα παραμένουν κλειστά. Ακόμα και οι φούρνοι υπολειτουργούν, πολλοί δεν έχουν ανοίξει μετά την πλημμύρα, αφού έχουν καταστραφεί μηχανήματα και εγκαταστάσεις αλλά και οι προμήθειες σε αλεύρι και άλλες πρώτες ύλες.

Κλειστά παραμένουν και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης, καθώς όλα πλημμύρισαν και το εμπόρευμά τους καταστράφηκε ολοσχερώς. Η αγωνιώδης προσπάθεια να καθαριστούν σπίτια και καταστήματα και να στεγνώσουν οικοσκευές και εμπορεύματα συνεχίζεται.

.

Δες επίσης

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή 52χρονος Λαρισαίος μουσικός

Θλίψη σκόρπισε στον μουσικό κόσμο της Λάρισας ο χαμός του Περικλή Σαριμπαλίδη σε ηλικία 52 ...