Τρίτη, 14 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Κάπνισμα πρόστιμο: «Καμπάνες» σε θεριακλήδες δημοτικούς υπαλλήλους

Κάπνισμα πρόστιμο: «Καμπάνες» σε θεριακλήδες δημοτικούς υπαλλήλους

Στην υπηρεσία δεν υπήρχε καν αντικαπνιστική σήμανση
Κάπνισμα πρόστιμο: Επ’ αυτοφώρω πιάστηκαν να καπνίζουν στην υπηρεσία τους δύο δημοτικοί υπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη σε ελέγχους που έγιναν

Κάπνισμα πρόστιμο: Σύμφωνα με δημοσίευμα του grtimes, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές μέρες και διαπιστώθηκαν και άλλες παραβιάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Αναλυτικά, ο πρώτος έλεγχος πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα έπειτα από καταγγελία. Οι υπάλληλοι της διεύθυνσης Υγιεινής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποίησαν τον έλεγχο «τσάκωσαν» υπάλληλο να καπνίζει και επέβαλαν πρόστιμο 100 ευρώ στον ίδιο και 500 ευρώ στον υπεύθυνο – σύμφωνα με τον νόμο – προϊστάμενο της υπηρεσίας. Παράλληλα, όμως, διαπίστωσαν κι άλλες παρατυπίες και παραλείψεις και συγκεκριμένα ότι υπήρχε τασάκι πάνω στο γραφείο, ενώ δεν υπήρχε σήμανση απαγόρευσης του καπνίσματος.

Παρά τα πρόστιμα και τις συστάσεις όμως, οι υπάλληλοι δεν συμμορφώθηκαν πλήρως. Σε επαναληπτικό έλεγχο που έγινε από την ίδια υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι μπήκε μεν σήμανση για την απαγόρευση του καπνίσματος, την οποία όμως αγνοούσε επιδεικτικά εκείνη την ώρα άλλη υπάλληλος που κάπνιζε ανενόχλητη στο γραφείο. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθούν νέα πρόστιμα και μάλιστα διπλάσια από την πρώτη φορά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Δες επίσης

Άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι τέλος Ιουλίου και… βλέπουμε

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε σήμερα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην οποία συμμετείχαν ο ...