Σάββατο, 15 Αύγουστος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / «Καμία ανοχή στα παζάρια της κυβέρνησης με ΕΕ -ΔΝΤ – ΕΚΤ

«Καμία ανοχή στα παζάρια της κυβέρνησης με ΕΕ -ΔΝΤ – ΕΚΤ

Δυναμική σε παλμό και συνθήματα ήταν η συγκέντυρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική πρωτομαγιά, η οποία πραγματοποιηθηκε στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.
Οι ομιλητές άσκησαν έντονη κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καλώντας τον λαό να μην είδει κανια αναμονή και ανοχή στα παζάρια της κυβέρνησης με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ.
Οπως αναφέρονταν στη σχετική πρόσκληση του ΠΑΜΕ
Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο.
1η Μάη σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη.
1η ΜΑΗ 2015. Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μία ακόμα διαδήλωση.
Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας.
• Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε μαζί με τις δυνάμεις που παζαρεύουν τι θα χάσουμε. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας.
• Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ.
Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα. Το πισωγύρισμα σε συνθήκες προηγουμένων δεκαετιών δεν είναι ο ρεαλισμός της εποχής. 129 χρονιά μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, δε μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η δουλειά ήλιο με ήλιο για να τα βγάλουμε πέρα.
Παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ανήκει.
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας προχωράμε μπροστά. Δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

Δες επίσης

Κλειστό για 5 ημέρες το Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρικάλων

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό από την Παρασκευή 14 ...

Αφήστε μια απάντηση